Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum poți reda fermitatea pielii? 3 soluții care te pot ajuta

Cum poți reda fermitatea pielii? 3 soluții care te pot ajuta

Odată cu trecerea timpului, putem observa cum pielea noastră devine din ce în ce mai puțin elastică, făcându-și apariția primele riduri.

Cum poți reda fermitatea pielii? 3 soluții care te pot ajuta
Sursa foto: Shutterstock.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Iul 2022   •   15:34

Acesta este un moment temut de mulți, așa că suntem permanent în căutarea unor soluții care să ne ajute să ne păstrăm aspectul tânăr al tenului. Deși îmbătrânirea pielii este inevitabilă, ce putem face este să încercăm să întârziem acest proces și să redăm acesteia puțin din fermitatea pierdută.

De ce are loc pierderea fermității pielii?

Aceasta este o consecință a procesului natural de îmbătrânire a pielii. Pe măsură ce trec anii, producția de colagen încetinește. Colagenul este acea proteină responsabilă cu asigurarea elasticității pielii, oferindu-i acesteia volum și un aspect plin de vitalitate. Și producția de elastină începe să stagneze, aceasta fiind o altă proteină care permite pielii să-și recapete forma.

Însă, pierderea fermității nu are loc doar în mod natural. Există și alți factori care pot accelera îmbătrânirea și, astfel, cauza apariția unor semne premature. Soarele se află pe primul loc, motiv pentru care este extrem de important să folosim protecție solară împotriva radiațiilor UV. Un stil de viață dezordonat, poluarea sau fumatul se numără și ele printre acești factori.

Ce poți face pentru a reda fermitatea pielii?

1. Produse de îngrijire cu ingrediente hrănitoare

O îngrijire corespunzătoare a pielii te poate ajuta să îi menții acesteia aspectul tânăr și să limitezi apariția imperfecțiunilor și a semnelor de îmbătrânire. Așadar, caută produse care să conțină ingrediente hrănitoare, cu efect dovedit în privința elasticității, a liniilor fine și a ridurilor.

Un astfel de ingredient este, desigur, colagenul, care poate ajuta la refacerea depozitelor afectate. Însă, acest colagen primit din exterior ar putea să nu fie suficient. Poți apela și la alte ingrediente care să reducă stresul oxidativ și care să stimuleze producția naturală a acestei proteine vitale. Astfel de ingrediente includ antioxidanții, retinolul și, desigur, renumitul acid hialuronic. Un produs pe bază de acid hialuronic pe care îl poți încerca este Vichy Serum.

2. Tratamente cu laser

Aceste tipuri de intervenții sunt utilizate deseori pentru numeroase probleme ale pielii. Diferite tipuri de tratamente cu laser pot ajuta la stimularea producției de colagen, motiv pentru care medicii dermatologi le pot recomanda pentru redarea fermității, dar și pentru a estompa cicatrici sau a ameliora alte imperfecțiuni.

3. Alte proceduri dermatologice

Medicul dermatolog poate recomanda și alte proceduri care să ajute în revitalizarea tenului, redarea fermității și îmbunătățirea aspectului său. O astfel de procedură este peeling-ul chimic, care utilizează diferite combinații de substanțe pentru a stimula producția de colagen și a obține, astfel, un ten mai tânăr.

Dermabraziunea este o altă procedură din această categorie. Aceasta reprezintă o tehnică mai invazivă, care presupune îndepărtarea în profunzime a tuturor straturilor de celule moarte prin exfoliere. Drept rezultat, tenul rămâne mai strălucitor și anumite imperfecțiuni, ca de exemplu ridurile foarte fine, pot fi mai puțin vizibile.

Cu toții ne dorim un ten cât mai ferm și mai frumos la orice vârstă. Deși nu putem opri complet procesul de îmbătrânire, putem prelungi cât mai mult perioada în care pielea noastră arată impecabil. Asigură-te că respecți o rutină de îngrijire zilnică și că alegi produse cu ingrediente hrănitoare. Discută și cu medicul tău dermatolog pentru a afla ce alte proceduri sau tehnici poți pune în aplicare pentru a-ți ajuta tenul

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close