Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să alegi pijamale de damă calitative

Cum să alegi pijamale de damă calitative

Odihna din timpul nopții îți poate afecta atât sănătatea fizică, cât și starea psihică. Din acest motiv, specialiștii spun că ai nevoie de minimum 8 ore de somn pe noapte, pentru a te simți bine pe tot parcursul zilei.

Cum să alegi pijamale de damă calitative
Sursa foto: Unsplash.com | Kristina Petrick
de Georgiana Adam    |    22 Noi 2021   •   15:59

Somnul odihnitor nu este influențat doar de calitatea saltelei și a pernelor, ci și de modul în care ești îmbrăcată. Cu siguranță ți s-a întâmplat să te trezești tremurând de frig sau transpirată peste măsură. Din acest motiv, ai nevoie de pijamale confortabile, adaptate sezonului, din materiale de calitate.

Pentru că pijamalele au un rol major pentru confortul tău, iată cum să alegi modele de damă calitative!

Ține cont de confortul pe care ți-l oferă

Pijamalele pe care le porți trebuie să-ți ofere, mai întâi, confortul de care ai nevoie. Astfel, trebuie să acorzi atenție fiecărui model. Dacă nu îți plac bluzele cu nasturi sau te incomodează elasticul pantalonilor, ai nevoie de pijamale pe placul tău, în modele diferite.

În funcție de preferințe, poți opta pentru bluza de pijama cu sau fără nasturi, cu sau fără guler, în timp ce pantalonii pot avea șnur sau elastic. Indiferent de modelul pe care îl alegi, acesta trebuie să corespundă criteriilor tale și să-ți ofere clipe binemeritate de odihnă.

Verifică materialul

Următorul pas în alegerea pijamalelor de calitate constă în verificarea materialului. Pentru că nu vei vrea să tremuri de frig iarna și să transpiri vara, ia în calcul următoarele materiale utile:

  • Dintre toate materialele, bumbacul este soluția optimă. Dacă îți cumperi pijamale de damă din bumbac, trebuie să știi că acest material lasă pielea să respire, este confortabil și ușor de întreținut. Pijamalele de bumbac sunt potrivite pentru orice sezon, așa că poți alege modele scurte pentru vară și modele lungi, pentru anotimpul rece.
  • Pentru zilele mai răcoroase de iarnă, ia în calcul și pijamalele din flanel sau cașmir. Ambele variante îți lasă pielea să respire dar mențin confortul termic pe durata nopții.
  • Într-o seară toridă de vară, ai nevoie de pijamale de damă vaporoase și ușoare, în care să nu transpiri. În acest sens, poți opta pentru pijamale din satin sau mătase, disponibile în zeci de modele.

Cumpără mărimea potrivită

Atunci când comanzi o pijama de damă, trebuie să te asiguri că modelul ales are dimensiunile potrivite. În niciun caz nu vei vrea să porți o pijama cu două numere mai mari sau un model care te strânge.

Pijamaua ideală trebuie să fie lejeră și să ofere corpului libertatea de a se mișca în voie în timpul somnului. Ai la dispoziție numeroase modele de pijamale, de la rochițele scurte din mătase, până la seturile din bumbac, compuse din pantaloni și bluză.

Nu uita de anotimp

Nu vei da greș dacă alegi pijamalele perfecte, în funcție de anotimp. Modelele de calitate sunt cele care îți țin de cald în anotimpul rece și îți oferă confort în serile călduroase.

Astfel, vei găsi pijamale potrivite pentru sezonul cald, compuse din pantaloni scurți și bluză cu bretele. Pentru toamnă și iarnă, îți vei îndrepta atenția către modelele mai călduroase, compuse din pantaloni și cămașă sau bluză groasă.

Optează pentru culoarea care te reprezintă

Și culoarea contează în alegerea unei pijamale de calitate. Fiindcă este un articol pe care îl îmbraci în fiecare seară înainte să adormi, acesta trebuie să-ți placă și să te binedispună. Alege pijamalele din 3 piese disponibile în magazinul Carouri.ro, în funcție de nuanța care îți place!

Poți opta pentru pijamale simple, în nuanțe închise sau pentru modele colorate, cu imprimeu. Orice ai alege, poartă pijamale confortabile, care contribuie la odihna pe timpul nopții.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close