Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să creezi decorațiuni handmade, folosind resurse la îndemână în jurul tău

Cum să creezi decorațiuni handmade, folosind resurse la îndemână în jurul tău

Deși ne este ușor să alegem decorațiuni de serie, realizate în unități de producție în masă, trendul este de a aprecia tot mai mult produsele handmade - și nu doar în domeniul decorațiunilor interioare, ci chiar pe alte segmente de produse.

Cum să creezi decorațiuni handmade, folosind resurse la îndemână în jurul tău
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2022   •   13:26

De ce handmade și nu produs de fabrică? Pentru că rezultatul este unic, extrem de creativ, încorporează mai multă atenție la detalii. Să ai un produs unicat - chiar și imperfect din anumite puncte de vedere - pare să reprezinte o valoare în sine.

Tot mai mulți români aleg să creeze decorațiuni handmade, produse lucrate manual. Unii o fac doar de plăcerea de a avea un hobby în timpul liber, alții descoperă că există cerere de astfel de produse, iar pasiunea poate deveni un part time job sau chiar o afacere antreprenorială. Mediul online este locul perfect de a expune decorațiuni interioare și alte produse lucrate manual. În social media, poți să prezinți lucrările tale și să găsești ușor cumpărături de oriunde din țară.

Artizanatul este foarte apreciat în străinătate, iar unii români ajung să vândă astfel de produse handmade chiar și dincolo de granițele țării noastre. Grație curieratului rapid, este simplu să expediezi lucrările tale oriunde dorești.

Accesorii din magazine, dar și elemente fără costuri

Cât de scump este însă acest proces creativ? În mare, dincolo de timp, ai nevoie de fel de fel de materiale. În principiu, poți folosi absolut orice. Decoratiuni interioare se pot realiza din elemente naturale, dar și din mici produse fabricate. Lemn, mărgele, conuri de brad sau de la alte conifere, frunze uscate, carton, plastic, materiale textile - iată doar câteva elemente pe care le poți folosi.

Unele produse se pot comanda online din magazine specializate - accesorii ieftine extrem de utile în realizarea decorațiunilor interioare handmade. Flori artificiale, ghirlande, lumânări, casete din lemn, fel de fel de mici decorațiuni care pot fi folosite mai departe în mod creativ. Imaginația nu are limite. Practic, utilizând asemenea materiale cumpărate din magazine, alături de alte elemente din natură și chiar produse reciclate, pot rezulta decorațiuni interioare cu totul impresionante. Nici nu mai contează că s-au folosit produse de serie, din fabrică. Rezultatul final este o lucrare unică, deosebită, ceva cu totul nou.

Decorațiuni interioare lucrate de mână, pentru tine și cei dragi

Să creezi decorațiuni handmade folosind resurse la îndemână în jurul tău poate fi chiar ecologic, dacă incluzi materiale care altfel ar fi aruncate, risipite. Operele de artă pot rezulta din materiale aparent nesemnificative. Poți să realizezi decorațiuni lucrate de mână pentru propria casă, pentru a le oferi prietenilor, rudelor, colegilor de serviciu. De asemenea, chiar dacă ai o altă activitate profesională, nu strică niciodată un venit în plus.

Așadar, dacă expui rezultatele muncii tale pe rețelele de socializare, chiar și dacă nu ai ca scop comercializarea produselor, ai putea primi cereri de oferte de preț, ba chiar cereri pentru creații personalizate, pentru anumite decoruri interioare ale altor persoane care îți apreciază lucrările și stilul creativ. Ajungi astfel să ai un hobby care îți creează o stare de bine și, de ce nu, îți completează uneori veniturile.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close