Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să gestionezi mai ușor alergiile de primăvară 

Cum să gestionezi mai ușor alergiile de primăvară 

Alergiile de primăvară pot fi ținute sub control cu ajutorul remediilor naturale.

Cum să gestionezi mai ușor alergiile de primăvară 
de Georgiana Adam    |    23 Apr 2024   •   11:54

Odată cu venirea primăverii, ne bucurăm din nou de pomi înverziți și flori colorate, dar odată cu acestea apar și alergenii (precum polenul). Aceștia pot declanșa diverse simptome specifice alergiilor sezoniere cum ar fi strănutul, nasul înfundat, tusea, senzația de mâncărime și iritarea ochilor.

Cantitatea de alergeni variază în funcție de locul în care stai, iar acest lucru influențează, așadar, și severitatea simptomelor. Din fericire, găsești tot ce trebuie să știi despre alergii în ghidurile online, însă în acest material ți-am pregătit câteva sfaturi utile care te vor ajuta să gestionezi mai ușor alergiile de primăvară.

Iată, așadar, ce trebuie să faci:

  1. Folosește antihistaminice

Una dintre primele măsuri pe care le poți lua atunci când te confrunți cu alergii de primăvară este să iei un tratament cu antihistaminice. Aceste medicamente reduc reacția organismului la alergeni și astfel diminuează simptomele și disconfortul. Cu toate acestea, ai grijă la cantitate, deoarece nu sunt indicate pe termen lung, iar pentru cei cu probleme cardiovasculare sau boli de ficat, nu sunt recomandate deloc.

  1. Suplimentează cantitatea de quercetină din organism

O metodă complementară, naturală și fără efecte adverse este suplimentarea cu quercetină. Acest antioxidant natural se găsește în unele alimente (de exemplu, în ceapă) și reduce inflamația specifică alergiilor. De asemenea, quercetina influențează și eliberarea de histamină. În special în această perioadă, este recomandat să suplimentezi aportul natural cu ajutorul unor produse cu concentrație mai ridicată. Suplimentele alimentare, administrate cu atenție, sunt un adevărat aliat pentru organismul tău în orice situație, chiar și atunci când vine vorba de alergii. Pe lângă acest ingredient, mai sunt și altele pe care ar fi bine să le incluzi în dietă. Potrivit Medical News Today, vitamina C, spirulina și probioticele sunt, de asemenea, potrivite în astfel de cazuri.

  1. Asigură-i corpului nutrienții necesari

Alimentația are și ea un rol foarte important în această perioadă. Asigură-te că îi oferi corpului nutrienții necesari, deoarece simptomatologia specifică alergiilor te poate extenua. Consumă alimente bogate în vitamine și minerale, precum fructele și legumele proaspete, de sezon.

  1. Folosește un aparat de filtrare a aerului

Investiția într-un astfel de aparat este foarte utilă atunci când ai alergii și nu numai. Calitatea aerului pe care îl respirăm ar trebui să fie o preocupare mai serioasă, însă, din păcate, puțini oameni se gândesc la acest aspect. Filtrele acestor aparate ajută la îndepărtarea alergenilor din aerul interior și astfel creează un mediu mai sigur și mai confortabil pentru tine.

  1. Ține la îndemână un spray nazal

Nu uita să iei cu tine un spray nazal care să te ajute să respiri mai bine în momentele în care simptomele sunt foarte intense. Alege un produs sigur, cu ingrediente naturale, care să fie potrivit pentru tine și să nu producă efecte secundare neplăcute.

Cu ajutorul acestor măsuri simple și eficiente, poți gestiona mai ușor alergiile de primăvară și astfel să te bucuri de timpul liber petrecut afară, atunci când natura este în floare.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close