Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să îți planifici eficient vacanța la mare

Cum să îți planifici eficient vacanța la mare

Zilele de vacanță sunt îndrăgite de toată lumea! Soarele plăcut, briza mării, momentele de repaus, liniștea și confortul sunt la doar câteva zile distanță sau ai de așteptat cel puțin o lună pentru a te bucura de un sejur bine-meritat?

Cum să îți planifici eficient vacanța la mare
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Iun 2022   •   13:43

Indiferent de răspuns, este important să-ți organizezi foarte bine timpul de dinaintea excursiei ca să te bucuri de un concediu perfect și să păstrezi o zi din concediu când te întorci în oraș, pentru un plus de relaxare!

Zilele libere se apropie cu pași repezi, iar tu de abia aștepți să te relaxezi și distrezi într-una dintre stațiunile tale favorite de pe litoralul românesc! Ca să te bucuri de un sejur fără griji, iată 5 recomandări perfecte de planificare!

Vacanță fără griji cu rezervarea early booking

De abia aștepți vacanța de vis din aceasta vară? Atunci uită de grija cazării și rezervă în regim early booking unitatea favorită de primire! Cu cât vei rezerva camera mai din timp, cu atât vei descoperi disponibilitate maximă și facilități diverse, cu mic dejun inclus sau chiar all inclusive. De exemplu, pentru un sejur de invidiat pe litoralul românesc, alege hotelul din Venus cu piscină sau complexul din Cap Aurora aflat în apropierea plajei!

Nu face bagajul de vacanță în grabă

Majoritatea persoanelor tind să facă bagajul de vacanță în ultimul moment, însă de multe ori se poate întâmpla să uiți obiecte, haine sau chiar alimente esențiale pentru destinația unde urmează să-ți petreci sejurul. Pentru a evita o astfel de situație neplăcută creează o listă cu toate lucrurile necesare, apoi pune-le pe acestea în bagaj cu o zi sau două înainte de concediul propriu-zis. 

Ce iei cu tine vacanță?

  • Piese vestimentare și accesorii;
  • Cosmetice pentru ten, corp și păr;
  • Medicamente - dacă este cazul;
  • Lucruri de divertisment: cărți de joc, carte de citit, jocuri de societate;
  • Articole pentru plajă;
  • Dispozitive digitale: telefon mobil, laptop etc;
  • Documente și bani.

Pregătește-te pentru situațiile neprevăzute

Chiar dacă ai verificat situația meteo și întreg sejurul este plin de soare și vreme bună, ia cu tine o pelerină de ploaie și o bluză cu mânecă lungă ca să nu îți fie frig sau să te protejezi în cazul unei ploi torențiale. 

În același chip, alocă un buget pentru urgențe, indiferent de natura acestora. Pe perioada sejurului pot interveni schimbări cu privire la plimbările făcute sau la obiectivele vizitate, așa că este important să ai o sună de bani de rezervă.

Organizează grupul

Fie că mergi cu familia, cu persoana iubită sau cu grupul de prieteni, este important ca toată lumea să cunoască stațiunea, cazarea, ora de întâlnire, ora de plecare și programul sejurului. 

În cazul în care pregătești o excursie cu trenul, de exemplu, este indicat ca toată lumea să ajungă la gară cu cel puțin 15-20 de minute. Cu toate acestea, ține minte că fiecare va dori să se bucure de un moment special pentru el, așa că profită de aceste clipe și simte-te incredibil în compania tuturor oportunităților neașteptate!

Citește bloguri de vacanță

Dacă te-ai decis să vizitezi o stațiune diferită de la mare, citește unul sau două bloguri de vacanță. Vei afla despre cele mai bune unități de cazare, cu camere moderne și prețuri atractive, care sunt terasele și restaurantele cu delicii locale și internaționale, cum este plaja, cât de zgomotoasă sau liniștită este stațiunea, dar și alte informații care-ți vor fi cu siguranță de ajutor!

Cazarea, vremea, bugetul alocat pentru vacanță, bagajul și obiectivele turistice pe care urmează să le vizitezi sunt unele dintre cele mai importante criterii de luat în calcul atunci când mergi în vacanță. Bucură-te de zilele libere, relaxează-te și distrează-te chiar la malul Mării Negre de pe litoralul românesc!

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close