Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să mă îmbrac dacă sunt nașă la botez

Cum să mă îmbrac dacă sunt nașă la botez

Botezul este prima mare petrecere din viață unui copil și, pe lângă importanța religioasă, avem și importanța evenimentului în totalitatea lui.

Cum să mă îmbrac dacă sunt nașă la botez
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Mar 2022   •   16:10

Din punct de vedere religios, botezul înseamnă că un copil care devine parte a comunității creștine. În această conjunctură, nașii sunt esențiali, deoarece trebuie să fie, în urmă ritualului religios, părinții spirituali ai copilului întreaga lui viață. În acest fel, dacă ești nașa unei ceremonii de botez, va trebui să fii perfectă. Ai dileme în ceea ce privește ținuta pe care să o porți și cum să o alegi? Îți oferim sfaturi despre cum să te îmbraci dacă ești nașă la un botez.

În primul rând, trebuie reținut întotdeauna că botezul este o sărbătoare religioasă, în care copilul va deveni creștin. De aceea, îmbrăcămintea pentru această ocazie trebuie să-i fie potrivită și nu trebuie să uităm niciodată că este o ceremonie bisericească. Astfel că, din respect pentru instituția bisericii, femeilor li se recomandă să nu poarte decolteuri foarte pronunțate, fuste foarte scurte, umerii și spatele gol etc.

De asemenea, nu ar trebui să se îmbrace în culori foarte strălucitoare și sclipitoare, cum ar fi culorile fluorescente, sau să se îmbrace prea provocator. De aceea, dacă alegi rochii de nasa, te sfătuim să optezi pentru două ținute. Una trebuie să fie pentru biserică și una pentru petrecerea ce va urma. Ținuta de biserică poate fi o rochie stil anii ‘50, cu guler bărcuță și lungime midi.

Chiar dacă dorești un material luxos, alege o tafta de calitate, într-o culoare pastel. Poți opta, de asemenea, și pentru un deux-piece de calitate, nu foarte sobru (nu mergi la birou). Să nu faci greșeala de a alege un costum negru. Mergi la un botez nu la o înmormântare. De menționat că un costum va fi purtat doar la un eveniment semi-formal, adică trebuie să te îmbraci într-un mod formal, dar fără a exagera.

 Pe de altă parte, atunci când alegi ținută de nașă pentru un botez, va fi necesar să ții cont de perioada anului în care are loc ceremonia. Toată lumea își dorește vreme bună pentru a-l sărbători pe micul creștin, dar în funcție de perioada anului în care s-a născut copilul, botezul poate fi sărbătorit și în anotimpurile reci.

Chiar dacă afară ninge însă, ar trebui să alegi o ținută elegantă. Există rochii de seara cu mânecă lungă și de lungime maxi, ce pot fi perfecte pentru un botez. Deasupra rochiei evită să porți o geacă groasă. Există o vorba “noblesse oblige” așa că în acest caz alegeți o haină din stofă sau, dacă se poate, o capă din blană.

Dacă ești nașă, rochiile scurte sau de cocktail sunt, de asemenea, o opțiune bună, dar ar trebui să fie întotdeauna până la genunchi și nu mai scurte. După cum am spus deja, este recomandat să alegi culori care nu sunt foarte sclipitoare, de exemplu bejul, culorile pământului sau culorile pastelate pot fi ideale.

În cazul în care petrecerea de botez este primăvara sau vara, ai grijă să alegi țesături fresh pentru rochia ta de nașă de botez, pentru a nu te încălzi în biserica în timpul ceremoniei.

Pentru petrecerea de la restaurant, fie păstrezi ținuta de la biserica, fie optezi pentru ceva mai luxos. Poți alege o rochie lungă sau scurtă, din materiale prețioase sau chiar una care să sclipească. Desigur, totul ține de locația în care are loc petrecerea. Dacă este o petrecere mică, de familie, în curtea casei sau la un restaurant din cartier, o asemenea rochie nu ar fi tocmai potrivită. În acest caz, trebuie să adopți ceva simplu și elegant, fără elemente prea țipătoare. Dacă petrecerea este însă una formală, la un restaurant foarte elegant, atunci poți alege o ținută de gală. 

Atenție la calitatea materialelor. Nu tot ceea ce sclipește este de calitate. Există o mulțime de materiale ieftine ce par la prima vedere superbe, însă o rochie realizată din aceste materiale va lăsa de dorit. De ce? Un material ieftin nu va putea niciodată să fie croit sau să “cadă” bine.

Va trage din toate părțile, se va scămoșa repede și vei arăta ca îmbrăcată de la second-hand. În schimb, un material de calitate, va arăta bine, iar rochia va putea fi purtată și cu alte ocazii. Sigur, vei spune că nu poți purta o rochie de seară la mai multe ocazii, însă nu este adevărat. Există chiar personalități internaționale care au făcut acest lucru, cu succes, oferind un aer fresh ținutei prin accesorii și încălțăminte. Și pentru că tot a venit vorba despre asta, să vedem cum accesorizăm ținutele de nașă

Cel mai bine este ca pantofii pe care îi porți la botez să fie de înălțime medie și să îi asortezi cu o geantă mică. Pentru seară, poți purta o pereche de pantofi cu toc și un clutch elegant. În ceea ce privește celelalte accesorii, te sfătuim să nu porți prea multe, ci să optezi pentru un look simplu.

Cât despre machiajul pentru a participa la un botez ca nașă, nu trebuie să fie prea pronunțat. Se recomandă un machiaj natural și o coafură foarte simplă, dar elegantă. Evită acel look care este la modă acum, cu un machiaj dramatic și coafuri extrem de elaborate. Nu arată deloc bine.

Ca ultim sfat, atunci când alegi o ținută de nașă de botez, îți sugerăm să alegi ceva cu care să te simți confortabil și frumoasă în același timp. Protagonistul ceremoniei va fi băiatul sau fata care este botezată, dar amintește-ți că și rolul tău, că nașă, va fi fundamental.

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close