Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să te bucuri de viața de student

Cum să te bucuri de viața de student

Viața de student este de cele mai multe ori destul de greu de definit, dar pentru mulți această perioadă a vieții este o perioadă a explorării și a descoperirii de sine, precum și a libertății.

Cum să te bucuri de viața de student
de Georgiana Adam    |    31 Ian 2024   •   16:30

A ieși împreună cu cineva la cafea sau la un film, precum și a petrece nopțile în baruri sau la petrecerile din căminele studențești sunt lucruri pe care orice student poate să le aibă în vedere. Învățatul și diversele sisteme de copiat, precum sunt căștile de copiat, deși nu etice, vor fi cu siguranță parte din viața ta ca student. Această viață de student o experimentezi doar o singură dată, de aceea trebuie să știi câteva lucruri despre ea.

Prezența la cursuri este importantă?

Da, prezența la cursuri este în mod clar importantă și este indicat să fii prezent la cât mai multe cursuri. Dacă nu te duci la cursuri, șansele tale de a lua examenele scad semnificativ și probabil că nu îți dorești să ajungi în situația de a da la nesfârșit un examen doar pentru că nu ai fost la un curs. Cu cât vei învăța pe parcurs, cu atât îți va fi mult mai ușor să iei un anumit examen. Profesorii privesc studenții mult mai bine în situația în care aceștia au o prezență mare la cursuri.

Este greu ca un student să aibă viață socială? În niciun caz! Această perioadă este de obicei și cea în care persoanele din facultate se bucură cel mai mult de vârsta pe care o au. Fie că este vorba despre colegul de cameră sau despre cei de facultate, acum este momentul când poți lega prietenii de o viață. Este important să găsești o balanță potrivită între ieșitul în oraș și studiu. Găsind un echilibru perfect din acest punct de vedere, vei ajunge să te bucuri de o viață socială destul de activă.

Ține totuși cont că o viață socială nu înseamnă să fii activ doar pe rețelele de socializare. Cu toate acestea, nu trebuie nici să renunți de tot la ele. Nu pierde însă timp concentrându-te doar în această direcție. Ai în vedere în special relațiile cu colegii și prietenii tăi și pune mereu aceste relații pe primul loc.

Vei rămâne fără bani destul de ușor!

Cu toate că acest lucru este unul adevărat, de cele mai multe ori însă, administrarea banilor este o problemă. Mulți studenți se descurcă destul de bine dacă au în vedere un anumit buget și încearcă pe cât posibil să se țină de el. Uneori în această situație poți să te gândești serios și la un job part-time, în special dacă facultatea ta îți permite acest lucru. Un astfel de job îți va mai acoperi din cheltuieli.

Studentia este și o perioadă care te învață să trăiești cu mai puțin, iar această perioadă poate fi chiar una interesantă în viața ta. Nu este nevoie să-ți cumperi ultimul iPhone pentru a te simți bine sau cel mai performant laptop. Nu uita să te bucuri mereu de facilitățile pe care căminele studențești le pun la dispoziție și obișnuiește-te să mergi mai des pe jos sau cu bicicleta. În acest fel, vei face unele economii și vei ajunge să te bucuri destul de mult de viața de student, chiar dacă banii nu sunt suficienți.

Schimburile de studenți

O oportunitate pe care o poți avea în vedere ca student o reprezintă schimburile de studenți. În acest fel, deși multe aptitudini le vei învăța din cărți și din facultate, cele mai multe dintre ele le vei învăța atunci când efectiv vei aplica lucrurile pe care le înveți. Atunci când aplici aceste lucruri și le adaugi în CV, îți vei da seama că acest lucru îți va oferi o serie de beneficii interesante. Îți vei face și o părere dacă ceea ce ți-ai ales îți place sau nu. În acest fel, vei ajunge să te simți mai bine.

Nu îți trebuie anumite obiective de viață pentru a urma o facultate

Deși acest lucru este real și sunt mulți studenți care urmează o facultate doar pentru a avea o astfel de facultate terminată, este bine totuși să-ți stabilești unele obiective încă de la început. Îți poți asadar seta ca obiectiv obținerea unui post într-o companie multinațională. Pentru a ajunge în acest punct, va trebui să înveți și să te pregătești cât mai bine, astfel încât șansele tale de a intra într-o astfel de companie să fie mult mai mari.

Stresul poate fi o problemă

Stresul este de cele mai multe ori o piedică în calea reușitei academice, acesta ducând la unele probleme precum o lipsă a pregătirii sau o motivație scăzută. Există însă și unele lucruri pe care orice student le poate face pentru a trece peste stările stresante din viața sa. Stresul poate fi combătut ascultând muzică, ea oferind un mediu pozitiv, dar și productiv în același timp, acest mediu îmbunătățindu-ți starea de spirit.

Plimbările pentru scurt timp sunt și ele o soluție dacă nivelul stresului este unul mai mare. Multe studii au arătat faptul că exercițiile precum plimbatul ajută mult și oferă creierului o creștere a puterii de memorare.

Rutina de studiat ar trebui și ea programată în acest sens. O rutină cât mai bună de studiat ajută studenții să treacă mult mai ușor peste stresul provocat de studiu. Această rutină de studiu poate fi creată la început de an și îți poate aduce rezultate excepționale. Nu uita și de importanța somnului și anume că acesta este un subiect destul de delicat pentru mulți studenți.

Beneficiile somnului sunt însă extraordinare și nu ar trebui în niciun caz subestimate. Cel mai important beneficiu al somnului îl reprezintă legătura acestuia cu conexiunile cognitive. În timpul somnului asimilezi cel mai bine informația pe care o înveți peste zi, de aceea este foarte bine să fii cât mai odihnit atunci când participi la un examen.

Ținând cont de toate aceste lucruri, un student se poate bucura de această perioadă frumoasă a vieții sale și să aibă parte de o mulțime de experiențe interesante de-a lungul perioadei de studiu.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close