Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum transformă tehnologia psihoterapia și îngrijirea sănătății mintale

Cum transformă tehnologia psihoterapia și îngrijirea sănătății mintale

Ca și alte națiuni din Europa, tulburările mintale sunt în creștere în România. În 2021, crizele epidemiologice de sănătate publică au produs schimbări drastice în viața de zi cu zi a românilor care suferă de probleme de sănătate mintală.

Cum transformă tehnologia psihoterapia și îngrijirea sănătății mintale
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2022   •   17:26

Ca urmare a cererii uriașe de îngrijire a sănătății și a sănătății mintale, noile abordări au devenit norma. Psihoterapia este acum oferită și online de profesioniștii în sănătate mintală. CCBT, sau terapia cognitiv-comportamentală asistată de computer, este o abordare.

Deși eficacitatea sa este încă contestată de unii, utilizarea sa a făcut obiectul unor cercetări considerabile și rămâne o abordare populară nu numai în Statele Unite, ci și în multe țări din Europa de Est.

CCBT poate nu numai să extindă domeniul de aplicare al terapiilor bazate pe dovezi, ci și să reducă costurile acestora. Cercetările au arătat că CCBT poate fi rentabil și eficient în îmbunătățirea sănătății mintale.

Tratamentul bazat pe cognitiv a fost folosit pentru a atenua simptomele de anxietate acută, starea de spirit și stresul post-traumatic prin omologul său computerizat. O proeminentă organizație medicală europeană a descris-o odată ca fiind tratamentul recomandat pentru anxietatea și depresia ușoare până la moderate.

Terapia cognitivă modernă poate fi urmărită până la apariția și dezvoltarea ulterioară a terapiei cognitive la începutul anilor 1960. Alfred Adler a fost unul dintre primii terapeuți care au pus la îndoială cunoștințele în psihoterapie.

CBTProgram este un site web care își laudă eficiența pe pagina de pornire. Site-ul web spune: „Tratamentele noastre au fost supuse unor studii randomizate controlate cu rezultate dovedite”.

Mental Daily a raportat că CCBT este destul de populară în Statele

CCBT poate avea la fel de succes ca terapia tradițională, potrivit creatorului site-ului de psihologie. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a determina eficacitatea acesteia, se arată în raport.

Un raport Mental Daily al lui Jose Florez este citat de experți de la Universitatea din Zagreb.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close