Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce ai nevoie pentru ca bucătăria ta să devină un spațiu funcțional

De ce ai nevoie pentru ca bucătăria ta să devină un spațiu funcțional

Bucătăria este locul în care prepari cele mai savuroase mâncăruri pentru familie și pentru prietenii care vin în vizită. Cu siguranță vrei ca acest spațiu să fie potrivit pentru tine și să îți ofere un nivel ridicat de funcționalitate. Iată de ce ai nevoie în acest sens.

De ce ai nevoie pentru ca bucătăria ta să devină un spațiu funcțional
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2022   •   16:29

Cu siguranță vrei ca acest spațiu să fie potrivit pentru tine și să îți ofere un nivel ridicat de funcționalitate. Iată de ce ai nevoie în acest sens.

Plite cu ajutorul cărora preparatele tale să se facă repede și bine

În prezent ai numeroase opțiuni la dispoziție plite clasice sau cu inducție, care vin cu proprietăți diferite și care te vor ajuta să obții preparate delicioase într-un timp scurt, dar și alte produse ceva mai convenționale.

Dacă vrei ca în locul unei plite să alegi un aragaz poți face selecția dintr-un număr mare de produse disponibile în prezent. Aragazul clasic a evoluat de la varianta simplă pe care o cunoaștem cu toții, iar acum vine însoțit de numeroase funcții care au rolul de a te ajuta să gătești mai ușor. Alege de fiecare dată un produs de foarte bună calitate care să reziste mult timp, fără să necesite înlocuire.

O plită cu inducție va necesita și vase care să poată fi puse pe o astfel de plită. Există atât vase care funcționează similar pe plita cu inducție și pe plita clasică, dar există și vase care funcționează doar pe plita cu inducție sau doar pe cea clasică. Alege variante mixte pentru că este foarte posibil să nu îți placă să lucrezi cu inducție sau clasic, după ce ai încercat mai întâi cealaltă variantă și te-ai obișnuit cu ea. Astfel, nu va mai fi nevoie să schimbi de fiecare dată vasele, atunci când schimbi plita.

Nu uita de cuptor!

Unele preparate nu pot fi făcute pe plită sau pe aragaz și vei avea nevoie de un cuptor de bună calitate. Aici ai mai multe opțiuni – poți alege un aragaz care să includă cuptorul, un cuptor independent pe gaz sau un cuptor electric. Totul depinde de ceea ce știi că gătești cel mai mult, de spațiul în care urmează să pui aceste produse și de preferințele personale. Ține cont de faptul că atunci când alegi variante cu mai multe funcții, confortul tău va avea multe de câștigat. În plus, unele funcții speciale te vor ajuta să prepari anumite alimente complexe mai ușor.

Nu alege cele mai simple variante de cuptoare, pentru că în timp, vei descoperi cât de utile ți-ar fi putut fi acele funcții care inițial ți se păreau prea complexe. Alege de fiecare dată produse care să te avantajeze pe termen lung.

Optimizează cât mai bine spațiul

În momentul în care vrei să ai o bucătărie funcțională, este ideal să optimizezi cât mai bine spațiul. Atunci când alegi frigidere, plite, cuptoare și aragaz, este bine să te orietenzi și în funcție de spațiul pe care îl ai. Există produse pentru orice tip de bucătărie, de la cele mici, la cele foarte mari și tot ce trebuie să faci este să evaluezi realist situația, să faci măsurători și să selectezi corect produsele, astfel încât spațiul tău să nu pară nici foarte aglomerat, dar nici prea gol.

De asemenea, este important ca pentru toate produsele selectate, calitatea să fie primul criteriu. Aragazul, frigiderul, cuptorul și plita nu sunt articole pe care să le schimbi des. Foarte multe persoane le păstrează până când se strică, sperând ca momentul înlocuirii să fie cât mai îndepărtat. Posibilitatea de a utiliza un astfel de produs casnic pentru mulți ani fără probleme depinde doar de calitate și de modul în care îl utilizezi. Respectă instrucțiunile producătorului, alege branduri recomandate de alți utilizatori și le vei avea pentru mult timp.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close