Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce e importantă actualizarea la zi a programelor din calculatorul tău când vine vorba de securizarea datelor

De ce e importantă actualizarea la zi a programelor din calculatorul tău când vine vorba de securizarea datelor

În contextul în care informațiile circulă neîntrerupt în mediul digital, securizarea datelor personale a devenit mai mult decât necesară.

De ce e importantă actualizarea la zi a programelor din calculatorul tău când vine vorba de securizarea datelor
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2023   •   14:50

Amenințările cibernetice s-au înmulțit în ultimul timp. Hackerii profită de neglijența utilizatorilor în ceea ce privește gestionarea rețelelor personale. Conform unei statistici efectuate de Consiliul European, costul fraudelor și criminalității informatice a ajuns la 5,5 mii de miliarde EUR la finalul anului 2020.

În plus, conflictul geopolitic dintre Rusia și Ucraina a facilitat răspândirea cu ușurință a știrilor și informațiilor false. O situație destul de îngrijorătoare, mai ales că aproximativ 4,9 miliarde de persoane au acces la internet. Tocmai de aceea, specialiștii au creat câteva strategii pentru elimina pericolele cauzate de atacatorii online.

Cum poți reduce la minimum riscurile cibernetice, dar și care sunt cele mai recomandate practici poți afla în rândurile de mai jos.  

Mediul online rămâne un teren minat pentru cei naivi

În lipsa unei licențe windows, dar și a unui grad ridicat de conștientizare asupra securității datelor, mediul online poate deveni un teren minat. Există numeroase riscuri la care te poți expune și anume:

  1. Furt de identitate - Atacatorii pot utiliza informațiile personale pentru a-ți fura identitatea, ceea ce poate duce la consecințe financiare semnificative. De asemenea, poate fi destul de greu să îți recuperezi datele în astfel de situații.  
  2. Pierderea datelor - Un atac cibernetic sau o defecțiune tehnică pot duce la pierderea sau coruperea datelor importante, cum ar fi documente, fotografii sau alte informații personale.
  3. Atacuri de tip ransomware - Un hacker poate accesa conturile online, cum ar fi e-mail, rețele sociale sau conturi bancare, dacă parolele nu sunt suficient de securizate. De cele mai multe ori, cere o răscumpărare. Conform unui studiu, aproximativ 60% din companii au plătit sumele cerute pentru a-și recupera conturile.
  4. Program malware - Creat cu scopul de a provoca daune unui sistem de operare, de a colecta informații sensibile sau de a obține acces neautorizat la resursele unui sistem informatic. Termenul "malware" este derivat din expresia "software rău intenționat" (malicious software). Există mai multe tipuri de asemenea programe și anume: viruși, viermi, cai troieni și programe spion. Tocmai de aceea, achiziționarea unei licențe antivirus e mai mult decât necesară.

Actualizarea programelor a devenit un pas esențial pentru orice tip de software, chiar și pentru sistemul de operare

Pericolele de natură cibernetică se înmulțesc pe zi ce trece, iar măsurile de siguranță trebuie aplicate cu simț de răspundere. Actualizarea constantă a programelor reprezintă principala modalitate prin care poți reduce la minimum atacurile online.

Actualizările includ adesea programe antivirus și anti-malware, ceea ce îmbunătățește capacitatea sistemului de a detecta și elimina amenințările. De asemenea, facilitează creșterea gradelor de funcționalitate și performanță.

Fie că lucrezi de acasă sau pur și simplu vrei să te bucuri de o eficiență tehnică sporită, nu ezita să investești în licențe antivirus.

Acum este mult mai ușor să achiziționezi licențe la prețuri accesibile

Mulți dezvoltatori oferă variante gratuite ale sistemelor de operare. Există și funcționalități avansate care pot fi cumpărate, însă prețurile sunt cât se poate de accesibile. Dezvoltarea constantă a pieței, dar și adoptarea unei gândiri globalizate i-a determinat pe furnizorii de soluții software să creeze alternative avantajoase pentru fiecare utilizator în parte.

Să achiziționezi o licență software nu mai este la fel de greu ca înainte. Tot ce trebuie să faci este să analizezi gradul de compatibilitate cu laptopul sau calculatorul personal. Eventual, cere sfatul unui specialist în domeniu, dacă vrei să obții rezultatele dorite.

Vrei să scapi de amenințarea atacatorilor cibernetici? Investește în licențe windows și bucură-te de performanțe tehnice crescute!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close