Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce să oferi cărți? Poate fi cea mai bună idee de cadou de Crăciun

De ce să oferi cărți? Poate fi cea mai bună idee de cadou de Crăciun

Să oferi cărți poate părea, la o primă vedere, o alegere banală și facilă. Însă cititorii știu că nu este deloc adevărat. Să alegi o carte pentru cineva poate fi la fel de dificil cu a-i vorbi persoanei respective despre ea.

De ce să oferi cărți? Poate fi cea mai bună idee de cadou de Crăciun
de Georgiana Adam    |    02 Dec 2021   •   13:57

Alegerea unui cadou conține un mesaj dublu:

1. Despre modul în care îl percepi pe cel căruia îi oferi cadoul;

2. Despre felul în care crezi că persoana respectivă percepe lumea din jurul ei.

Astfel, atunci când alegi un astfel de cadou, lecturile au o dublă încărcătură.

Povestea desprinsă din ele poate reda modul în care îl vezi tu pe destinatar, cât si modalitatea în care crezi că acesta percepe realitatea din jurul lui.

De ce să oferi cadou cărți?

Să oferi cadou de Crăciun carti este dovada clară că ai depus efort, că îți pasă de persoana pentru care le-ai cumpărat și că, de-a lungul timpului, ai acordat atenție pasiunilor și hobby-urilor sale.

Iată alte 5 motive, pentru care acest cadou va fi apreciat:

1. Este una dintre cele mai durabile amintiri – cu toții cred că am găsit în biblioteca familiei volume cu mesaje sau semnături, primite de părinți sau bunici de-a lungul vieții lor.

Fiecare carte are o poveste, iar de fiecare dată când persoana căreia o vei oferi va da peste ea își va aminti de tine;

2. Prezintă o încărcătura emoțională – dincolo de povestea cuprinsă în pagini, atunci când oferi o carte, tu și persoana căreia i-o oferi construiți o poveste conexă acțiunii din carte.

Mai mult decât atât, aceasta va fi și un simbol al relației dintre tine și persoana căreia îi oferi volumul;

3. Sunt mereu o surpriză pentru cititor – mai ales dacă reușești să îi oferi chiar titlul la care visa de mult timp, însă nu a avut ocazia de a-l cumpăra până atunci!

O carte este o surpriză chiar și dacă destinatarul nu o avea în vedere, pentru că, la vederea titlului, imediat îi va veni în minte întrebarea și îi vei stârni curiozitatea: ”Oare de ce mi-a oferit cartea asta? Despre ce o fi vorba?”.

Iar răspunsul îl va primi odată cu citirea ei.

4. Metodă de relaxare - cititul este una dintre cele mai bune și mai eficiente metode de relaxare.

Te ajută să te deconectezi total de la problemele de zi cu zi și să evadezi într-un spațiu neutru;

5. Te ajută să te dezvolți și să evoluezi – fie că alegi să oferi cărți de specialitate sau beletristice, lectura te ajută să îți dezvolți cultura generală și să evoluezi, atât pe plan personal, cât și profesional.

Tips & tricks pentru a alege carti potrivite de Crăciun:

Alegerea lecturilor potrivite trebuie făcută ținând cont de anumite detalii, precum:

1. Relația cu destinatarul – atunci când alegi o carte pe care intenționezi să o oferi cadou, trebuie să te raportezi și la relația pe care o ai cu destinatarul.

Dacă este vorba despre o relație de șef – subaltern, încearcă să alegi o carte cât se poate de neutră, care să nu includă mesaje codate.

Evită subiectele de tipul ”Cum să devii un șef mai bun”, ”Cum să-ți îmbunătățești relația cu subalternii” sau romane de dragoste, de exemplu, căci poți transmite, subliminal, mesaje ce pot fi interpretate greșit sau care vă pot afecta relația pe mai târziu;

2. Genul destinatarului – deși preferințele literare sunt pur subiective, faptul că destinatarul este bărbat sau femeie îți poate influența alegerea și găsirea titlului potrivit;

3. Preferințele destinatarului – cu cât cunoști mai bine persoana căreia vrei să-i oferi cartea, cu atât alegerea poate fi mai ușoară.

Astfel, dacă îi cunoști pasiunile sau preferințele literare, poți alege titluri ale autorilor preferați sau care au ca temă hobby-ul respectiv.

De exemplu, dacă ai o prietenă pasionată de literatura psihologică, îi poți oferi cel mai nou titlu din această secțiune și sigur îi vei face o surpriză frumoasă!

4. Vârsta – este un detaliu de care chiar trebuie să ții cont! Mai ales dacă destinatarul este copil sau adolescent!

Bookzone.ro are o gamă variată de cărți, pentru toate vârstele și gusturile!

5. Profesia – este un alt detaliu care te poate ajuta să alegi volumul potrivit.

Spre exemplu, dacă intenționezi să cumperi cărți pentru un antreprenor, poți alege volume care au ca temă strategii eficiente de dezvoltare a business-urilor.

Dacă intenționezi să oferi cadoul unui profesor, poți alege un volum din aria lui de specialitate, pe care poate știi că și l-ar dori.

Unul dintre cele mai recente titluri, care nu ar trebui să lipsească din cadoul de Crăciun, este Cartea Will - Will Smith.

Cartea semnată de Will Smith este un jurnal în care actorul își surprinde transformarea dintr-un puști, Will, din West Philadelphia într-unul dintre cele mai mari staruri rap ale epocii sale și, mai apoi, într-una dintre cele mai mari vedete din istoria Hollywood-ului.

Combinația dintre o perspectivă înțeleaptă asupra valorilor universale și o poveste de viață extraordinar de amuzantă, poate chiar uluitoare, face ca Will să fie, la fel ca autorul său, o lucrare unică.

Actorul – una dintre forțele cele mai dinamice din divertismentul contemporan, recunoscută la nivel global – își povestește viața într-o carte deopotrivă curajoasă și motivantă.

Povestea cărții îi urmărește lui Will parcursul de învățare până în punctul alinierii perfecte a succesului exterior, fericirii interioare și conexiunii umane.

Actorul spune povestea necenzurată a uneia dintre cele mai uimitoare evoluții în lumea muzicii și a filmului.

Intră pe Bookzone.ro și consultă oferta completă de produse. Nu mai pierde timpul și alege volumele de care ai nevoie atât tu, cât și cei dragi ție.

O carte bună și o cafea nu se refuză niciodată!

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close