Antena 3 CNN Economic Conținut plătit De ce să alegi un avocat independent pentru consultanța CEDO

De ce să alegi un avocat independent pentru consultanța CEDO

Mulți români au reușit să demonstreze că au dreptate atunci când justiția din țară le-a fost împotrivă, tocmai la CEDO.

De ce să alegi un avocat independent pentru consultanța CEDO
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2022   •   14:31

Poate că și tu te gândești la această variantă, și nu știi prea bine cum să procedezi. Oare este mai bine să apelezi la serviciile unei case de avocatură sau a unui avocat independent? Noi am decis să îți prezentăm, pe scurt, câteva dintre avantajele fiecărei opțiuni, urmând ca tu să decizi care este cea care se potrivește cel mai bine cerințelor tale.

Responsabilitate

Nu toate cazurile sunt pretabile pentru a ajunge cu ele la CEDO, ci în special cele foarte complexe. Dacă vei apela la serviciile unei case de avocatură, mulți specialiști sunt de părere că speța ta va fi tratată cu mult mai multă responsabilitate, și niciun amănunt nu va fi ignorat.

Timp redus de soluționare a dosarului

Casele de avocatură specializate în așa ceva te ajută să economisești foarte mult timp, ceea ce nu este decât în avantajul tău. Să detaliem puțin. În momentul în care vei apela la o casă de avocatură, dosarul tău nu va fi analizat doar de un singur specialist. Dimpotrivă, aici există nu un singur avocat Bucuresti, ci mult mai mulți, specialiști în domeniu, care se vor ocupa rapid și eficient de problema ta. Cu siguranță îți dorești așa ceva, nu? În plus, au acces la mult mai multe baze de date, iar atunci când vine de raporturile cu anumite instituții ale statului, cuvântul lor are mai multă greutate decât cel al unui avocat independent.

Mai multe specializări

Specialiștii de la o casă de avocatură te ajută înțelegi mult mai bine tot ceea ce ține de dosarul tău și, la nevoie, îți pot oferi și consultant necesară. Într-o casă de avocatură ai parte de specialiști din mai multe domenii, așa că este imposibil să nu găsești sprijinul de care ai nevoie.

Servicii de calitate

Este destul de dificil să găsești un avocat care se potrivească bine cu cazul tău. Degeaba este unul foarte cunoscut, pentru că nu știi cât de bine este pregătit pentru a rezolva problema ta. În schimb, la casele de avocatură lucrează doar persoane care au o vastă experiență, și care au fost atent selectate. Este și normal, deoarece nicio casă de avocatură nu își poate permite luxul de a-și pierde credibilitatea sau reputația angajând pe cineva mai puțin bine pregătit, sau care primește multe reclamații.

Servicii pentru persoane fizice sau juridice

Serviciile oferite de o casă de avocatură sunt oferite atât pentru persoane fizice, cât și juridice, ceea ce este pur și simplu excelent.

Nu există ”cel mai bun avocat”

De regulă, românii sunt mari amatori de superlative: cea mai frumoasă fată, cel mai bun film, așa că este normal, atunci când ai de a face cu legea, să cauți să angajezi cel mai bun avocat. De fapt, această expresie chiar ar trebui să dispară, pentru că nu există așa ceva, ci doar avocatul care se potrivește cu cazul tău și care te ajută să câștigi procesul. Și nu, nu te ghida neapărat numai după criteriul prețului atunci când optezi pentru serviciile unui avocat. Mai bine interesează-te care este cel care are experiența necesară pentru a te ajuta în problema ta.

Experiența contează enorm

Nu este nevoie să îți mai spunem că trăim într-o lume destul de dură, așa că ai nevoie de cineva care să îți fie aproape, dar mai ales, să aibă experiență mare, pentru a te putea ajuta cum trebuie. Și, iată că deși voiam să amintim despre avantajele apelării la un avocat independent, revenim tot la casa de avocatură. Aici vei găsi ceea ce îți dorești, deoarece au experiența necesară pentru a aborda inclusiv acele cazuri grele și complexe, de care fuge cam toată lumea. Și nu numai că le vor trata cu professionalism, dar chiar vor reuși să găsească cea mai bună soluție în ceea ce te privește.

Încredere reciprocă

Multe persoane consideră că a apela la un avocat independent este o soluție mai bună decât cealaltă opțiune, a unei firme de avocatură. Au și argumente în acest sens: se ocupă doar de cazul lor, poate fi contactat oricând pentru a mai vedea cum merg lucrurile, și este deschis față de tine. Da, sunt adevărate, dar în același timp poți avea parte și de reversul medaliei. Nu contează că ai angajat cel mai scump avocat, dacă el propriu-zis nu face nimic, și își folosește subalternii pentru a executa sarcinile de lucru sau a lua legătura cu tine. Este nevoie de încredere reciprocă, pentru că de acest lucru depinde enorm dacă vei reuși să obții un rezultat care să te mulțumească sau, dimpotrivă, vei pierde timp, dar și importante sume de bani.

Confidențialitate

Indiferent dacă vei apela la un avocat independent sau o casă de avocatură pentru a merge la CEDO, cum se spune, confidențialitatea este o regulă peste care nu se poate trece. În ambele cazuri trebuie să optezi pentru cei care sunt recunoscuți și pentru această calitate, iar motivele nu credem că mai este nevoie să ți le expunem, nu?

Disponibilitate

Sistemul juridic este unul în care oamenii obișnuiți, care nu au de a face cu el, cu greu se pot descurca. Tocmai de aceea ai nevoie de un avocat sau o casă de avocatură care să manifeste disponibilitate față de tine, clientul. În plus, trebuie să fie în măsură să îți explice în așa fel încât să înțelegi foarte bine care sunt etapele care trebuie parcurse, le ce ai putea să te aștepți, iar dacă ai vreo neclaritate, să o lămurească imediat.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close