Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Descoperă metoda alternativă de finanțare prin factoring

Descoperă metoda alternativă de finanțare prin factoring

Pentru acele IMM-uri care se confruntă cu perioade de scadenta de 30, 60 sau chiar 90 de zile până la încasarea facturilor, gestionarea lunară a bugetelor poate deveni o adevărată provocare.

Descoperă metoda alternativă de finanțare prin factoring
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Feb 2022   •   15:13

În acest caz, soluția de finanțare de la Omnicredit, și anume cea prin factoring, devine cea mai benefică atât pentru compania în cauză, cât și pentru clienții acesteia. Cei din urma nu vor mai fi presați să achite timpuriu facturile, în timp ce afacerea va reuși să își îndeplinească la termen toate atribuțiile financiare pe care le are în raport cu toți ceilalți colaboratori.

Ce este factoringul?

Această metodă de micro finanțare a apărut ca o soluție la problema discrepanțelor temporale mult prea mari între termenele lunare de plată și momentul încasării facturilor în așteptare. Astfel, factoringul ajută companiile mici să sincronizeze cele doua situații. Omnicredit devine mediator în relația dintre companie și client. În calitate de factor, asigură lunar companiei sumele aferente facturilor în așteptare, urmând ca la expirarea datei scadente să fie redirecționate direct de la client în contul Omnicredit, ocazie cu care se asigură așadar un flux continuu, benefic pentru ambele părți implicate.

Tipuri de factoring

Pentru că fiecare situație este diferită și companiile se confruntă cu probleme specifice, era nevoie ca această metodă să fie disponibilă sub mai multe forme. Așadar, la Omnicredit se poate opta atât pentru varianta de factoring cu regres, cât și pentru cea fară regres.

Cu regres

În acest caz, clauzele contractuale vizează că, dacă clientul nu reușește să își achite atribuțiile financiare pe parcursul perioadei de grație, factorul are dreptul să solicite companiei suma vizata. Mai exact, întreagă responsabilitate financiară este transferată IMM-ului care a beneficiat de serviciul oferit de Omnicredit. Acest aspect funcționează ca o metodă de garanție prin intermediul căreia să nu apară inconveniente greu de gestionat ulterior.

Fără regres

Există și situații în care toate cele trei părți implicate pot opta pentru varianta fără regres. În acest caz, compania nu va trebui să suporte nicio consecință derivată din comportamentul de plată al clientului. Situația se va rezolva strict între acesta și factor, fără transfer de responsabilitate.

De ce să alegi serviciul de factoring în detrimentul unui împrumut bancar?

Pentru că la Omnicredit vorbim de un circuit constant al banilor intre cele trei părți implicate, acest lucru face că factoringul să de diferențieze semnificativ de o forma clasica de împrumut. Dat fiind faptul că suma oferita companiei de către factor, se întoarce din partea clientului, la momentul expirării datei scadente, devine imposibila acumularea unor datorii. De asemenea, colaborarea cu Omnicredit nu presupune achitarea de dobânzi sau comisioane suplimentare, Singurul cost pe care îl presupune un asemenea de serviciu este reprezentat de 3% din sumele totale manipulate în decurs de o luna de zile.

Ai nevoie de o astfel de soluție alternativă pentru afacerea ta?

Este foarte important, pentru buna funcționare a afacerii, să reușești să depistezi din timp atunci când te confrunți cu o problemă și să acționezi din timp. Tocmai din acest considerent serviciile de finanțare de la Omnicredit sunt atât de ușor de accesat. Orice IMM care se confruntă cu imposibilitatea de a-și gestiona eficient veniturile la un moment dat, ar trebui să solicite o formă de ajutor.

Acest lucru este cu atât mai ușor de făcut cu cât singura condiție de acordare rămâne demonstrarea faptului că firma a întreprins activitate economica în ultimele trei luni. Desigur că soluția este disponibila și pentru afacerile mai noi de trei luni, doar că în acest caz procesul este puțin mai complex și este nevoie să se acceseze serviciul de consultanta pus la dispoziție pe site.

Așadar, cu ajutorul serviciului de factoring nu vei mai întâmpină probleme în ceea ce privește plata salariilor, utilităților, taxelor și a furnizorilor la termen. De asemenea, relațiile cu colaboratorii vor fi îmbunătățite considerabil. Clienții nu vor mai fi presați să achite mai devreme facturile și vei putea obține beneficii financiare din parte furnizorilor datorita faptului că vei reuși să îi achiți integral și la timp. Nu în ultimul rând, angajații vor fi mult mai motivați să dea randament la locul de munca atunci când nu se mai lovesc de probleme ce țin de primirea salariilor. Așadar, aceasta metoda de finanțare vă veni doar cu aspecte pozitive asupra existentei și dezvoltării afacerii.

De ce să accesezi acum finanțarea prin factoring de la Omnicredit?

Dincolo de avantajele deloc de neglijat pe care le conferă serviciul în sine, și colaborarea cu Omnicredit vine cu o serie de aspecte pozitive foarte importante, iar în calitate de prima platforma fintech de micro finanțare din România, Omnicredit plusează cu:

Aplicare simplă și rapidă. Pentru a putea avea acces la serviciile de finanțare nu trebuie decât să îți faci un cont unic pe platformă și să completezi formularul aferent serviciului cu datele solicitate. Transmiți solicitarea și aștepți aprobarea. Odată primită, poți semna contractul și se vă derula o acțiune de stabilire a sumei care trebuie manipulata în perioada respectiva, urmând că banii să fie transferați în doar câteva ore.

Condiții minime de acceptare. Omnicredit s-a dezvoltat ca un punct de sprijin pentru toate microîntreprinderile și întreprinderile mici care se confruntă cu lipsa de lichidități. Singura condiție de acordare a micro finanțării este reprezentată de demonstrarea faptului că aceasta a derulat activitate economica în ultimele trei luni.

Ai acces la bani în doar câteva ore. Contrar așteptărilor, toate demersurile necesare pentru a putea beneficia de un asemenea serviciu se realizează în aceeași zi, inclusiv intrarea în posesia sumelor vizate se va face în câteva ore de la aprobarea solicitării.

Beneficiezi de consultanță de specialitate. În cazul în care ai întrebări sau curiozități de orice natură înainte de a semna contractul, ai la dispoziție un serviciu de consultanță, online sau telefonic. Prin intermediul acestuia, specialiștii Omnicredit te vor ajuta să iei cea mai bună decizie, în raport cu situația în care se află întreprinderea vizată.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close