Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Despre dinții ficși în 24 de ore, cu dr. stomatolog Adel Abboud

Despre dinții ficși în 24 de ore, cu dr. stomatolog Adel Abboud

Tratamentul prin care o arcadă întreagă de dinți lipsă este înlocuită cu implanturi dentare într-o singură ședință, se mai numește și ”Dinți în aceeași zi”, ”Toți 4 – mandibular” sau ”Toți 6 – maxilar”

Despre dinții ficși în 24 de ore, cu dr. stomatolog Adel Abboud
de Georgiana Adam    |    25 Ian 2023   •   15:49

Noua tehnică oferă pacienților care au dinți deteriorați sau pierduți total, o arcadă fixă, completă de dinți temporari. Acest prim set de dinți este conceput pentru a ajuta accelerarea procesului de vindecare și pentru a asigura pacientului posibilitatea de a mânca alimente moi și protecția dentară în ziua plasării implantului. Setul va fi înlocuit cu o restaurare definitivă câteva luni mai târziu.

Am stat de vorbă cu Dr.stomatolog Adel Abboud, de la Clinica dentară SyroDent și am aflat câteva informații cu privire la procedură, recomandări și costuri.

  • Cine are nevoie de acest tratament, dle doctor?

  • Acest tratament este necesar pacienților care au pierdut dinții complet, care nu mai pot fi folosiți, urmând a fi extrași și înlocuiți cu implanturi dentare sau pacienților care au resturi radiculare.

  • Există diferențe între Implanturile dentare și Dinții ficși în 24 de ore?

  • Sunt aceleași implanturi. Diferența constă în amplasarea lor. În acest tratament, ne ocupăm de o arcadă întreagă. Proteza vine înșurubată pe implant.

  • Ce materiale sunt folosite?

  • Lucrările pe care noi le recomandăm a fi folosite sunt din Titan cu Zirconiu, Titan cu Compozit, iar cel mai modern este Bio Hpp. Față de lucrările din Metalo-Ceramică, aceste materiale oferă pacientului o senzație plăcută, purtarea se simte de către acesta ca fiind foarte ușoară.

  • Care sunt etapele tratamentului?

  • Primul și cel mai important pas este să cunoaștem pacientul și problemele sale de sănătate. Dacă totul este în regulă, urmează Computerul Tomograf (CT-ul), pentru a afla densitatea osoasă și distanța până la sinusul maxilar și cea de la nervul alveolar inferior la nivelul mandibulei.

Ulterior, programăm intervenția chirurgicală, în care se inserează implanturile. Se poate întâmpla uneori să nu recomandăm lucrarea provizorie. În aceste cazuri preferăm să așteptăm chiar și 6 luni, când ar fi lucrarea definitivă, deoarece nu ne dorim un eșec.

În aceeași ședință se ia amprentă prin scanare. A doua zi avem lucrarea provizorie strict estetică, din PMMA.

Peste o săptămână se scot firele, apoi între 4-6 luni se așteaptă lucrarea definitivă.

  • Care sunt recomandările după intervenție?

  • Dacă lucrarea provizorie a fost pusă, vom evita fumatul, dar mai ales mușcarea alimentelor dure, mestecatul agresiv sau orice implică presiune, pentru ca implantul să se integreze în os.

De asemenea, o atenție mărită trebuie să o avem și în privința păstrării igienei orale ca și înainte. Preferabil a se folosi un duș bucal.

  • La ce costuri să ne așteptăm?

  • Costurile diferă de la un pacient la altul și se împart în două etape, precum și procedura. Implanturile cu lucrarea provizorie pot începe de la 18.000 de lei, la care se adaugă încă 15.000 de lei pentru lucrarea definitivă.

Pentru 90% din cazuri, intervenția este nedureroasă. Medicul stomatolog va prescrie tratament medicamentos între 5 și 10 zile.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close