Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Economiseşte energie cu ajutorul benzilor LED

Economiseşte energie cu ajutorul benzilor LED

In ultimul timp se discuta din ce in ce mai des despre subiectul sustenabilitate, iar ceea ce trebuie sa stim este faptul ca sustenabilitatea vine la pachet cu reducerea consumului de energie, iar acest lucru il putem face cu ajutorul benzilor led.

Economiseşte energie cu ajutorul benzilor LED
de Georgiana Adam    |    11 Mar 2022   •   11:45

Benzile LED sunt din ce in ce mai populare in randul clientilor din Romania si sunt o alegere excelenta atat pentru iluminatul comercial, industrial cat si pentru cel rezidential. Acestea sunt eficiente, usor de instalat si necesita foarte putina munca de intretinere.

O banda LED poate fi “personalizata” in diverse forme si dimensiuni, astfel incat sa o puteti folosi pentru a ilumina aproape orice spatiu doriti, doar sa aveti o sursa de energie si putina imaginatie.

Consum banda LED

Benzile led au un consum incepand de la 3 wati pe metru liniar si ajungand pana la 20 wati pe metru liniar, totul variind in functie de fluxul luminos pe care il genereaza banda led pe metru liniar.

Cea mai mare parte a puterii consumate de o banda LED provine din puterea consumata de LED-urile SMD.

Led-urile consuma mai putina energie electrica si nu se incalzesc in mod considerabil. Sunt iluminate in intregime de miscarea electronilor prin materialul semiconductor si au o durata de viata foarte mare.

Led-urile au mai multe avantaje fata de lampile incandescente conventionale, dar principalul lor avantaj este eficienta.

La lampile cu incandescenta, procesul de producere a luminii presupune generarea de multa caldura, filamentul trebuind a fi incalzit pentru a produce lumina, insa mare parte din aceasta energie este irosita, deoarece noi nu dorim caldura de la o lampa, ci lumina.

Relativ vorbind, LED-urile produc foarte putina caldura, un procent foarte mare din energia electrica fiind utilizata strict pentru a produce lumina, fapt ce reduce semnificativ necesarul si consumul de energie electrica in procesul de iluminat.

Daca e sa discutam in mod practic, LED-urile produc mai multi lumeni pe watt decat lampile cu incandescenta obisnuite, astfel incat cantitatea de lumina vizibila pentru ochiul uman este mult mai mare in cazul LED-urillor. Asadar, o band LED de 6-10 wati poate produce aceeasi “lumina” ca si un bec cu incandescenta de 50-60 wati.

De exemplu: o banda led cu o putere de 10,8W/M produce un flux luminos de 1000 de lumeni, in pofida unui bec cu incandescenta care consuma 100W pentru a produce 950 de lumeni. Diferenta este de aproape 10 ori mai mare in ceea ce priveste consumul de energie electrica.

Dupa cum putem vedea, iluminatul folosind o band LED este mult mai economic, sustenabil si eficient.

×
Parteneri
De la 1 iulie, se scumpesc carburanţii. Cu cât va plăti mai mult un şofer
x close