Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Exteriorul casei: 3 idei perfecte pentru a arata ca-n filme

Exteriorul casei: 3 idei perfecte pentru a arata ca-n filme

Exteriorul casei este la fel de important precum interiorul, mai ales dacă vrei să te bucuri de clipe frumoase în grădină în această vară. De multe ori, avem tendința de a ne axa doar pe interior și uităm că o casă trebuie decorată și pe exterior.

Exteriorul casei: 3 idei perfecte pentru a arata ca-n filme
de Georgiana Adam    |    16 Aug 2022   •   17:34

Un exterior spectaculos va ieși în evidență și va ajuta la conturarea unui stil aparte pentru toată casa. În același timp, este mai ușor să te gândești la moduri în care poți decora un living sau un dormitor, decât să privești totul la scară mare. Din acest motiv, ți-am pregătit 3 idei prin care poți face ca exteriorul casei tale să arate ca în filme.

Folosește texturi și volume diferite

Un exterior de efect poate fi obținut ușor atunci când utilizezi elemente de design cu texturi și volume diferite. De exemplu, ferestrele arată mult mai bine dacă nu le lași simple, și alegi în schimb ancadramente pentru ferestre. Acestea sunt chenare decorative care se pot vopsi în orice culoare și pe care le poți utiliza pentru a încadra ferestrele casei.

O idee bună este să folosești elemente din piatră sau cărămidă falsă. Terasele și balcoanele pot fi îmbrăcate în aceste materiale, pentru un aer sofisticat și plin de stil. Dacă îți place această estetică, poți să folosești cărămidă falsă pe tot parterul casei și să adaugi frontoane la geamurile de la etaj. Poți găsi o mulțime de profile decorative exterior pret bun care vor face o diferență majoră în aspectul total al casei.

Alege vopseaua potrivită

Una dintre cele mai dificile părți este alegerea de culori case exterior. Casa arată în general diferit, în funcție de momentul zilei, așa că trebuie să iei în considerare și cum va arăta în contextul în care este amplasată.

Când alegi vopseaua, ia în considerare și câte elemente vor fi incluse în întregul design al exteriorului. De exemplu, atunci când alegi o culoare pentru pereți, te poți gândi la o plintă decorativă într-o culoare contrastantă, sau la cornișe decorative.

Nu uita de vegetație

Plantele îți vor oferi intimitate dacă ai alte clădiri în jur, dar vor ajuta și la conturarea unei atmosfere plăcute. Dacă vei planta puieți, va trebui să te înarmezi cu răbdare, deoarece va trece mult timp până când aceștia se vor transforma în copaci veritabili. Există și multe variante de copaci deja crescuți pe care îi poți alege.

La capitolul vegetație, o idee foarte bună este și să adaugi un gard viu, sau chiar un perete pe care să crească iederă. Astfel, vei obține răcoare și te vei putea relaxa în propria ta grădină ca și când ai petrece o zi de concediu în natură.

Când trebuie să amenajezi o casă, sau atunci când vrei să renovezi, nu uita că exteriorul este important, deoarece oferă personalitate casei încă de la prima impresie. Gândește design-ul interior în concordanță cu ideile pe care le ai pentru interior, dacă vrei ca întreaga ta casă să respecte o armonie în materie de decorare.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close