Antena 3 CNN Economic Conținut plătit În ce moment al zilei și cum se folosesc cele mai populare ingrediente cosmetice

În ce moment al zilei și cum se folosesc cele mai populare ingrediente cosmetice

Produsele de îngrijire joacă un rol important în menținerea aspectului strălucitor și luminos al pielii.

În ce moment al zilei și cum se folosesc cele mai populare ingrediente cosmetice
Sursa foto: Freepik.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mai 2023   •   12:53

Un aspect de luat în considerare este momentul aplicării pe piele a anumitor ingrediente, care poate influența semnificativ eficacitatea acestora.

Descoperă mai jos care sunt cele mai potrivite momente ale zilei pentru folosirea unora dintre cele mai populare ingrediente pentru îngrijirea pielii, printre care se numără retinolul, AHA, BHA și vitamina C, astfel încât să profiți la maximum de beneficiile acestora.

Ce ingrediente cosmetice este recomandat să folosești atât dimineața, cât și seara?

O rutina de ingrijire a pielii corectă implică folosirea anumitor compuși benefici dimineața sau seara ori în ambele momente ale zilei. Printre ingredientele pe care poți să le folosești în ambele momente ale zilei în rutina de îngrijire se numără:

  • Vitamina C - aceasta este un antioxidant puternic și ajută la estomparea petelor, la protejarea împotriva daunelor provocate de factorii de mediu, precum poluarea, precum și la oferirea unui aspect luminos al pielii. Vitamina C este un compus care poate fi folosit atât seara, cât și dimineața, pentru că oferă protecție antioxidantă pe tot parcursul zilei, protejează pielea de acțiunea radicalilor liberi și stimulează sinteza de colagen. Totuși, este recomandat ca, după folosirea acestui ingredient dimineața, să utilizezi și o cremă de față cu o protecție solară.
  • Niacinamida - un ingredient versatil, niacinamida are multiple beneficii pentru piele, printre care se numără reducerea roșeții, a aspectului porilor și reglarea producției de sebum. Dacă folosești niacinamidă dimineața, aceasta va ajuta la controlul producției de sebum și la îmbunătățirea aspectului general al pielii pe tot parcursul zilei. Aplicată seara, aceasta ajută la repararea pielii și la stimularea barierei cutanate.
  • Peptidele - acestea sunt aminoacizi care au un un rol foarte important în sinteza colagenului, ce asigură fermitatea pielii. Se pot folosi atât dimineața, pentru că ajută pielea să se protejeze de factorii de mediu agresivi și susțin sinteza de colagen, cât și seara, pentru că stimulează procesul de reparare al pielii în timpul somnului.
  • Acidul hialuronic - poate unul dintre cei mai cunoscuți compuși hidratanți, acesta ajută la reținerea umidității în piele. Aplicat dimineața, acidul hialuronic ajută la menținerea unui bun nivel de umiditate în piele pe tot parcursul zilei. Seara, poate să ajute la susținerea hidratării și la regenerarea pielii, care trece printr-un proces intens de reparare în timpul somnului.

Ce ingrediente benefice pentru piele poți folosi seara?

Unii compuși din produsele de îngrijire a pielii pot fi utilizați doar seara. Motivul principal este acela că fac pielea mai sensibilă la lumina soarelui, crescând riscul de arsuri. Printre aceste ingrediente se numără:

  • Retinolul - eficienta retinoluluiîn materie de combatere a efectelor procesului de imbatranire a fost dovedita de decenii, de numeroase studii. Se recomandă utilizarea produselor pe bază de retinol seara, pentru că acest compus crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui. Dacă aplici retinolul pe ten seara, poți profita din plin de beneficiile sale, printre care se numără stimularea regenerării celulare, a producției de colagen și reducerea aspectului liniilor fine și a ridurilor.

 

  • AHA (alfa hidroxi acizii) și BHA (beta hidroxi acizii) - aceștia sunt ingrediente cu proprietăți exfoliante, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte ale pielii, la desfundarea porilor și la îmbunătățirea texturii epidermei. Acidul glicolic este unul dintre cei mai cunoscuți AHA, iar acidul salicilic este unul dintre cei mai populari BHA. În general, se recomandă utilizarea acestor acizi seara, deoarece pot crește sensibilitatea pielii la lumina soarelui. Includerea lor în rutina de îngrijire de seară permite pielii să se regenereze și să se refacă eficient în timpul somnului. 

Dacă folosești aceste produse ziua, este esențial să te asiguri că protejezi pielea cu un produs cu SPF ridicat. 

În concluzie, timpul joacă un rol important în maximizarea beneficiilor celor mai populare ingrediente pentru îngrijirea pielii. Alegerea celui mai potrivit moment din zi poate să crească eficiența lor, dar și să reducă riscul de posibile efecte adverse. Cu o rutină de îngrijire corectă, pielea ta va avea un aspect mult mai sănătos și mai strălucitor. 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close