Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Înscrieri deschise la TalentA, program educațional gratuit pentru femei în agricultură

Înscrieri deschise la TalentA, program educațional gratuit pentru femei în agricultură

Să lucrezi în agricultură înseamnă să trudești pământul cu ochii spre cer, după soare sau ploaie și mintea să-ți fie la ce și cum să cultivi, la cum să organizezi totul, să negociezi sau să obții finanțare.

Înscrieri deschise la TalentA, program educațional gratuit pentru femei în agricultură
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Iun 2022   •   11:36

Special pentru femeile din agribusiness, compania internațională de cercetare și dezvoltare în domeniul agriculturii, Corteva Agriscience a lansat un program gratuit de educație pentru dezvoltarea competențelor profesionale în managementul afacerilor și agricultură.

Acest program se numește TalentA, s-a lansat în 17 iunie 2022, și este dedicat femeilor inovatoare din mediul rural din atât din România, cât și celor din Republica Moldova.

Orice femeie care locuiește în zone rurale, cu vârsta de peste 18 ani, cât și studentele universităților agricole care doresc să dezvolte proiecte noi, se pot alătura programului, pentru a obține gratuit educație în scopul dezvoltării competențelor profesionale și pentru a concura pentru fonduri cu o valoare totală de 15.000 $ oferite de Corteva Agriscience. Compania va alege cele mai bune 3 proiecte ale femeilor care activează în agricultură.

Fondat și sponsorizat de către companie pentru al treilea an consecutiv, programul se va desfășura timp de 3 luni începând cu data de 25 iulie și va include două module: modulul de business (10 cursuri) și modulul de agribusiness (8 cursuri). Cursurile vor fi susținute de specialiștii Corteva Agriscience și de membrii echipei Starperfomining – companie locală de consultanță în afaceri, partener oficial al programului pentru a treia oară consecutiv.

Cele 8 cursuri online de agribusiness prezintă teme precum cultura de rapiță, de cereale, floarea – soarelui și porumb, nutriție animală, viticultură, cultură de cartof și pomicultură, având ca lectori, experți ai companiei Corteva Agriscience.

Modulul de business conține 10 cursuri online pe teme specifice Organizarea activităților si afacerii, Comunicarea în afaceri, Negocierea avansată în vânzări, Gestionarea situațiilor dificile, Conducerea echipei, Modelul de afacere si strategia comercială, Managementul proiectelor, Financiar pentru antreprenori si obținerea finanțărilor, Marketing pentru antreprenori, English for writing Business e-mails.

„Acest ultim curs este una din noutățile acestui sezon”, a declarat la Radu Dumitru Stănescu, fondator al companiei Starperformining. „Toate cursurile au fost actualizate cu texte și informații, și au fost introduse noi studii de caz și exerciții.”, a mai precizat acesta.

O noutate constă și desfășurarea unui atelier de o zi, o simulare de business, în care participantele la program, vor avea posibilitatea să pună în practică cunoștințele dobândite și conceptele studiate pe durata cursurilor.

Consultanții Starperformining care facilitează programele de training au studii de specialitate, dețin certificări locale și internaționale și au acumulat experiență practică, atât în companii locale, cât și în multinaționale, din diferite țări și industrii, atât la nivel operațional, cât și la nivel strategic.

”A fost o oportunitate unică pentru mine și sunt foarte fericită că am câștigat marele premiu anul trecut” a declarat Elena Cosmina Socea, câștigatoarea premiului I de 6000 $ în ediția TalentaA din 2021, pentru un proiect de construire a unei hale de procesare de alune în județul Neamț, comuna Girov.

„A fost pentru mine o experiență educațională în care am dobândit multe cunoștințe noi de la profesioniști, atât în ceea ce privește culturile agricole, cât și noțiuni de business necesare în construirea unui plan și administrarea unei afaceri”, a mai precizat ea la evenimentul de lansare a ediției din acest an.

Iar Corina Oprea, câștigătoarea de anul trecut a premiului II, de 5.000 $ acordat pentru un proiect de producție a sucului de mere, a completat ”Pentru mine au fost extrem de importante cursul de educație financiară și cel de negociere. Asta pentru că întotdeauna, ca femeie, am simțit o dificultate în a negocia în diferite situații, iar cursul mi-a oferit nu numai instrumentele necesare purtării unei negocieri, cât și încrederea că, deși suntem femei, putem negocia, fie că e vorba de prețuri, de activitate sau de vânzarea produselor.”

Toate femeile care se vor înscrie în program pe website-ul oficial al companiei Corteva Agriscience până la data de 22 iulie, pot participa la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor profesionale.

Pe parcursul desfășurării programului, participantele vor avea ocazia de a construi proiecte inovatoare și de a concura pentru a obține fonduri din partea companiei,

Ceremonia de premiere va avea loc in data de 15 octombrie - Ziua Mondială a Femeilor din Mediul Rural.

Informații detaliate despre program, agenda și cele două formulare de înregistrare distincte pentru femeile din România, cât și pentru cele din Republica Moldova, pot fi găsite și pe pagina dedicată programului TalentA 2022 de pe platforma de E-learning a companiei Starperformining.

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close