Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Legătura dintre mâncarea pentru pisici junior şi dezvoltarea armonioasă a puiului tău de pisică

Legătura dintre mâncarea pentru pisici junior şi dezvoltarea armonioasă a puiului tău de pisică

Mâncarea de pisici junior trebuie să asigure o creştere sănătoasă şi armonioasă a puilor de pisică. Aceasta trebuie să fie bogată, în primul rând, în aminoacizi esenţiali, astfel încât să susţină dezvoltarea sănătoasă a puilor de pisică încă din primul an de viață.

Legătura dintre mâncarea pentru pisici junior şi dezvoltarea armonioasă a puiului tău de pisică
de Redacția Antena 3 CNN    |    22 Sep 2023   •   14:53

Hrana de pisici junior este special concepută pentru a oferi şi o digestie optimă, întrucât sistemul digestiv al puilor de pisică este încă în dezvoltare. Aşadar, mâncarea puilor de pisică junior trebuie să fie ușor de digerat și să ofere o absorbție maximă a nutrienților.

În prima lună de viaţă, puiul de pisică se află într-o fază de creștere rapidă. Mâncarea pentru puii de pisică trebuie să furnizeze cantități adecvate de proteine de calitate, grăsimi, carbohidrați și nutrienți esențiali precum calciu, fosfor, vitamine și minerale pentru a susține dezvoltarea optimă a organelor, a sistemului imunitar și a sistemului nervos.

Hrană uscată vs umedă pentru pisici junior: Cum alegi varianta potrivită

Elementele nutritive sunt esențiale pentru ca puii de pisică să crească într-un mod sănătos și armonios. Aşadar, atunci când vine vorba despre creșterea sănătoasă a puilor de pisică, alegerea hranei potrivite este extrem de importantă. Dacă pisica este sănătoasă, atunci această poate consuma atât hrană umedă, cât și hrană uscată.

Diferenţa dintre cele două tipuri de mâncare pisici junior este că, hrana umedă contribuie la creșterea cantității de apă ingerată de pisică, în timp ce hrana uscată contribuie la menținerea sănătății dinților acesteia.

Un principal avantaj al hranei uscate de pisici junior este că aceasta poate fi achiziţionată în cantităţi mari şi poate fi consumată pe o perioadă mai lungă de timp. Totodată, aceasta poate fi ușor de depozitat și poate fi lăsată afară într-un bol plat pentru ca puiul de pisică să mănânce oricând doreşte. 

În ceea ce priveşte hrana umedă pentru pisici junior, acesta are un conținut ridicat de apă, ceea ce ajută la menținerea unei hidratări adecvate a puiului de pisică. Mai mult decât atât, puii au o preferință naturală pentru hrana umedă, datorită gustului nou și mirosului mai intens. Acest lucru poate fi util pentru a încuraja mâncarea în cazul puilor de pisică în prima lună de viaţă sau care refuză hrana uscată.

Purina Pro Plan Junior Nutrisavour, hrana umedă pisici junior furnizează cantitatea potrivită de energie și nutrienți pentru a susține creșterea rapidă a puilor de pisică şi de a asigura o nutriţie de înaltă calitate încă din prima lună de viaţă. Aceasta ajută la susţinerea dezvoltării funcţiilor cerebrale şi contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului muscular, osos şi digestiv.

Un alt aspect important în ceea ce priveşte mâncarea de pui pisică este echilibrul adecvat pe care aceasta trebuie să-l aibă între proteine, grăsimi și carbohidrați. Proteinele sunt esențiale pentru creșterea musculară și dezvoltarea țesuturilor, în timp ce grăsimile oferă energie necesară pentru jocuri și activități. Carbohidrații furnizează, de asemenea, o sursă de energie, dar trebuie să fie în proporții corecte pentru a evita acumularea de grăsime nedorită.

În plus, mâncarea pentru pisici junior trebuie să fie bogată în acizi grași Omega-3 și Omega-6, care contribuie la dezvoltarea sănătoasă a pielii și blănii, precum și la funcționarea corectă a sistemului imunitar. Acești acizi grași sunt esențiali pentru a menține pisicuţa cu blăniță strălucitoare și sănătate de fier. PURINA PRO PLAN Kitten Healthy Start, hrană uscată pisici junior este special concepută pentru un start bun în viaţă a puilor de pisică:

  • Conține DHA, un acid gras natural care se regăsește în laptele mamei, și care este esențial pentru dezvoltarea creierului și a vederii;
  • Conținutul ridicat de proteine (42%) și cel caloric care sunt totuși în proporții optime, încurajează o creștere lentă și sănătoasă;
  • Bobițemici ușor de mestecat;
  • Carne de pui de foarte bună calitate este ingredientul principal care vă garantăm că va fi adorat de pisicuța dumneavoastră.

Totodată, această hrană de pui pisică susține toate aceste patru sisteme protectoare ale organismului:

  • Piele și blană: Vitamina A, acid linoleic și zinc pentru a îmbogăți textura și elasticitatea pielii. Acizii grași esențiali din uleiul de pește asigură o blană groasă și lucioasă;
  • Sistemul digestiv: Grăunțele de înaltă calitate, pro bioticele naturale și orezul asigură o digestie ușoară și o reducere semnificativă a mirosului neplăcut a fecalelor;
  • Sistemul urinar: Complexul OptiRenal oferă o protecție crescută: îmbunătățește sistemul urinar datorită mineralelor esențiale și a controlării nivelului PH-ului din urină, pentru a reduce riscul formării de pietre la rinichi;
  • Sistemul imunitar: Conținutul ridicat de proteine favorizează dezvoltarea de anticorpi în organism și de antioxidanți benefici care susțin rezistența împotriva bolilor.

Cum hrăneşti un pui de pisică junior de 1 lună

Hrănirea unui pui de pisică la vârsta de o lună implică tranziția treptată de la laptele matern la hrana umedă sau uscată. 

Puii de pisică pot fi mofturoși la început, aşadar important ar fi că hrana să fie atractivă olfactiv pentru ei. În acest sens, se poate încerca amestecarea mâncării cu puţin lapte pentru a o face mai gustoasă pentru puii de pisică.

Puiul de pisică ar trebui să înceapă să mestece și să înghită bucățelele de hrana. Pe măsură ce puiul de pisică se obișnuiește cu mâncarea de pisici junior, se poate creşte cantitatea acesteia.

Totodată, în procesul de hrănire a puiului de pisică junior, este important să se menţină o rutină de hrănire, hrănind puiul de pisică de mai multe ori pe zi, de obicei la fiecare 3-4 ore. Această rutină asigură primirea nutrienţilor necesari unui pui de pisică junior pentru a creşte sănătos şi armonios.

Mâncarea pentru pisici junior este esențială pentru creșterea sănătoasă, rapidă şi armonioasă a puilor la început de viaţă. O dietă adecvată joacă un rol esențial în procesul de creștere, aşadar trebuie să îi oferi puiului o hrană specială, care să conțină proteine, calciu, magneziu, zinc, fosfor și fier. Alege cea mai bună hrana de pui pisică 1 lună pentru a-i asigura animăluţului tău de companie o dezvoltare armonioasă încă din prima lună de viaţă.

×
Parteneri
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close