Antena 3 CNN Economic Conținut plătit O ofertă pe care n-o poți refuza, înotul și sănătatea

O ofertă pe care n-o poți refuza, înotul și sănătatea

Odată cu venirea sezonului rece, cei mai mulți dintre noi devenim din ce în ce mai puțin mobili, iar statul în casă și lipsa activității fizice își pun amprenta asupra stării noastre generale.

O ofertă pe care n-o poți refuza, înotul și sănătatea
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Dec 2022   •   13:51

Energia pe care o simți atunci când ieși de la piscină în acest anotimp, însă, nu se compară cu nimic. Este o senzație de bine care va fi cu tine mult timp, nu doar în ziua în care ai ales să înoți la piscina ta de interior preferată. În articolul de față vom încerca să vedem care sunt beneficiile înotului, de ce e bine să-l practicăm cât de des posibil și cum inluențează fiecare metru înotat starea noastră de bine și buna funcționare a organismului nostru. Suntem siguri că după ce vei termina de citit, vei vrea cu siguranță să simți apa în jurul tău și să te bucuri ca un copil de înot, alături de prieteni sau colegii de bazin.

În România putem spune că înotul este unul din cele mai populare sporturi pe timp de vară, e de ajuns să aruncăm un ochi pe plajele de la Marea Neagră sau în piscinele din orașe, pentru a sesiza acest lucru. Dar odată cu dezvoltarea a din ce în ce mai multor facilități și cluburi de health & fitness, tendința este de a face din înot un sport ce poate fi practicat tot timpul anului, indiferent de anotimp. Dar despre unde și cum poți face asta, vorbim la finalul materialului. Acum, așa cum am promis, hai să vedem de ce ar trebui să fii mereu în căutare de o repriză bună de înot măcar o dată pe săptămână, dacă nu chiar, o dată pe zi.

Unii experți din comunitatea științifică cred că înotul este cea mai bună modalitate de a-ți antrena întregul corp. Înotul oferă o metodă cu impact redus de ardere a caloriilor și de creștere a ritmului cardiac. Pe lângă faptul că îți oferă un antrenament eficient și cu impact redus, înotul vine la pachet și cu multe dintre următoarele beneficii de mai jos.

Excelent pentru sănătatea mentală 

A rămâne activ este una dintre cele mai bune modalități de a-ți îmbunătăți sănătatea mentală generală. A te concentra pe exerciții viguroase îți permite să uiți necazurile și să te focusezi pe ceva productiv. Înotul de agrement este chiar mai bun pentru sănătatea mentală decât alte forme de exerciții fizice. Acest lucru se datorează faptului că petrecerea timpului în apă în mișcare produce o abundență de ioni negativi care te energizează și te fac să te simți fericit, arată studiile.

Perfect pentru sănătatea inimii

Înotul este una dintre cele mai bune forme de exerciții cardiovasculare. Nu este la fel de abraziv ca alergatul, încheieturile tale nu vor avea mult de suferit și îți permite să activezi aproape toate grupele musculare. Mersul la piscină în fiecare zi va ajuta circulația sangvină și va contribui la sănătatea cardiovasculară generală. Dacă ești îngrijorat pentru sănătatea inimii tale, înotul este una dintre cele mai bune activități pentru a o întări.

O experiență socială în toată regula

După ultimii câțiva ani pandemici, cu toții putem folosi puțin mai multă socializare cu membrii comunității noastre. Înotul oferă un context sigur și activ în care poți socializa cu colegii de bazin.

Dacă ai un program încărcat, un club de health & fitness cu piscină poate fi potrivit pentru tine. Vei avea parte de sesiuni de relaxare, iar dacă vrei să înveți stiluri noi de înot sau să ți le perfecționezi pe cele pe care le știi, lucrul cu instructorii sau chiar cu antrenori personali de înot este soluția ideală. Cei interesați să devină mai sănătoși ar trebui să încerce un program de fitness de grup bazat pe înot cum este Aqua Gym.

Înotul te va ajuta să îți dezvolți mușchii mai puțin folosiți

Spre deosebire de ridicarea greutăților mari sau implicarea în alte exerciții bazate pe forță, înotul te va ajută să îți dezvolți mușchii pe care nu-i pui la treabă în mod obișnuit. Poți totodată pierde kilograme și îți poți micșora talia mult mai ușor, în cazul femeilor, participând la sesiuni de înot, în comparație cu alte sporturi.

Cum trebuie să te apuci de înot?

Dacă nu ai prea multă experiență în înot, cel mai bine este să iei câteva lecții de înot înainte de a te avânta prea departe. Rămâi în piscină până când ești mai încrezător în abilitățile tale.

Odată ce începi să-i prinzi gustul, vei vedea că ușor, ușor vei începe să te dezvolți și în alte stiluri și activități care țin de mersul la piscină sau înot, cum ar fi sporturile acvatice cu minge sau exercițiile în apă. Este vital să te distrezi cu fiecare sesiune și să simți că faci progrese cu fiecare intrare în piscină.

De ce este atât de important înotul? Ei bine, pe lângă toate celelalte beneficii ale sale, este o abilitate importantă, care uneori ne poate menține în viață. Nu știi niciodată când te vei simți nevoit să înoți sau să te angajezi în activități sociale de înot. În plus, dacă știi să înoți, ai putea salva viața cuiva într-o zi. Înotul te ajută să devii mai puternic mental, fizic și chiar spiritual. Mulți oameni au o legătură profundă cu apa și înotul este cel mai bun mod de a interacționa cu ea.

Cam atât despre multiplele beneficii ale acestui sport minunat, dar cu siguranță, pe măsură ce-l vei practica, lista de avantaje ale înotului se va completa în mintea ta. Important este să îl practici cât de des poți, iar progresele nu vor întârzia să apară.

Apropo de practicat, ce spui de o recomandare în sensul ăsta? World Class este rețeaua de health & fitness cu numărul cel mai mare de piscine de la noi din țară, așa că reprezintă modalitatea cea mai simplă și mai sigură de a te bucura de înot. Fie că vrei să te relaxezi sau să înveți un nou stil de înot alături de instructori profesioniști, cele 22 de piscine din rețea îți stau la dispoziție.

Pentru a vedea care piscină ți se potrivește și ce tip de fitness ar mai merge adăugat în lista ta #behealthy, poți consulta site-ul World Class, unde găsești și tipurile de abonament perfect adaptate oricărui program. Ce mai aștepți? Stilul de viață sănătos e mai aproape decât crezi, iar înotul trebuie să facă parte din sporturile pe care le vei practica mai des în perioada următoare. Ce zici, ne vedem la piscină?

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close