Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Paturi tapiţate şi canapele extensibile în designuri de interior moderne. Ghid de achiziţie

Paturi tapiţate şi canapele extensibile în designuri de interior moderne. Ghid de achiziţie

Aspectul unui dormitor, dar şi confortul personal sunt influențate de corpurile de mobilier incluse în interior.

Paturi tapiţate şi canapele extensibile în designuri de interior moderne. Ghid de achiziţie
Sursa foto: New Africa - stock.adobe.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2023   •   13:26

Canapeaua extensibilă sau patul tapiţat pot fi soluții de amenajare excelente, indiferent de dimensiunea camerei. Iată un ghid de achiziție care vă poate ajuta să alegeți piesele potrivite pentru spațiul dumneavoastră.

Măsurați spațiul disponibil - nu cumpăraţi paturi tapiţate sau canapele la întâmplare

Primul pas este să măsuraţi spațiul în care doriți să amplasați patul sau canapeaua. Asigurați-vă că aveți suficient loc pentru a le utiliza în mod confortabil și că se vor potrivi în cameră fără a supraaglomera spațiul. Pentru camerele de tineret şi de cuplu sunt potrivite paturi tapiţate moderne, acestea oferă un plus de culoare, însă pot fi prevăzute cu spaţii de depozitare suplimentare care vă vor ajuta să vă organizaţi bine lucrurile. Puteți opta pentru modelele în culori dinamice, precum verde, galben, albastru, roz sau gri cu dimensiuni de 90X200 cm sau 140X200 cm, dacă dormitorul este utilizat de tineri sau adolescenţi. Culorile neutre - bej, gri, alb sunt ideale pentru încăperile folosite de cupluri, modelele pentru doi perfecte din cele de 140X200 cm, dar și cele de 160X200 cm, dacă spațiul este generos.

Pentru încăperile destinate oaspeților neașteptați o canapea extensibilă practică va fi piesa ideală. Modele prevăzute cu lăzi de depozitare sau cu sertare suplimentare vor asigura o bună organizare în încăpere. Aceasta asigură optimizarea eficientă a spaţiului, când nu este utilizată pentru somn, poate fi strânsă lăsând loc generos de desfășurare pentru alte activități.

Stabiliți un buget - căutarea va fi mult uşurată

Decideți de la început cât sunteți dispuși să cheltuiți pentru patul sau canapeaua dumneavoastră. Acesta va fi un factor va ajuta să economisiţi mult timp, indiferent de modul prin care doriţi să cumpăraţi piesa - magazine fizice sau online. Prețul pentru corpurile de mobilier poate varia foarte mult de la un producător la altul şi de la magazin la altul, bineînţeles dotările suplimentare precum - somiera, salteaua, topperul sau husa de protecţie - vor mări costul de achiziţie.

Stil, design, funcţionalitate materiale - elemente ce nu trebui ignorate

Dacă sunteţi în prima etapă de amenajare, aceste piese vor da tonul designului. Încăperile în care sunt incluse paturi tapiţate vor fi moderne cu accente elegante şi pot oricând completate de alte corpuri de mobilier în tonuri calde de maro, alb sau negru. O încăpere în care este montată o canapea extensibilă poate avea design minimalist sau modern. Aici se poate pune accent pe elemente simple, practice şi cromatică neutră odihnitoare.

Alte detalii importante sunt legate de calitatea materialelor și funcţionalitatea corpurilor acestea vor influența durabilitatea şi modul în care vor fi exploatate. Verificați calitatea materialelor utilizate pentru tapiţerie, cadre și mecanisme de extindere (în cazul canapelelor). Alegeți materiale rezistente la uzură, ușor de curățat și care rezistă în timp. Stofele rezistente, catifeaua, materialele textile cu proprietăți impermeabile și pielea ecologică sunt populare, dar totodată apreciate pentru caracteristicile lor.

În final alegeți corpuri care răspund nevoilor de organizare, pot fi prevăzute cu lăzi ori sertare speciale pentru depozitare. Acordând atenție acestor elemente veţi crea spaţii prietenoase ce vor fi utilizate cu plăcere.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Alimentul redevenit în vogă pentru tânăra generație
x close