Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Pensule machiaj – De ce ai nevoie de ele și cum sunt folosite

Pensule machiaj – De ce ai nevoie de ele și cum sunt folosite

Pensulele pentru machiaj vin în toate formele și dimensiunile și, dacă nu ești un artist de machiaj instruit, poate fi dificil să-ți dai seama cum să le folosești corect.

Pensule machiaj – De ce ai nevoie de ele și cum sunt folosite
de Georgiana Adam    |    22 Mai 2023   •   10:55

Nu numai că vin într-o gamă mare de dimensiuni, ci și lungimea și densitatea pensulelor sunt, de asemenea, factori de luat în considerare. 

Așadar, dacă există doar două pensule machiaj în trusa ta, trebuie să știi că ai nevoie de un set întreg de pensule machiaj pentru a obține aspectul dorit. Un astfel de set include pensula pentru fond de ten, pentru pudră, pensula pentru contur, pentru fard de obraz, pensula evantai, pentru fard de pleoape, de amestecare, pensula oblică pentru eyeliner, pensula pentru buze și pensula pentru sprâncene.

Pensula machiaj – Tipuri și utilizări

Pensula machiaj pentru fond de ten. Pensula pentru fond de ten este adesea lată și plată și este folosită pentru a întinde uniform fondul de ten lichid. Se aplică fondul de ten direct pe piele și se folosește pensula pentru a-l întinde. Trebuie să acorzi atenție liniilor de pe ambele părți ale nasului.

Pensula pentru pudră. O pensulă mare, pufoasă și adesea rotunjită este ideală pentru aplicarea pudrei sau a unui fond de ten pe bază de minerale pe toată fața. Pentru alte produse pudră, cum ar fi bronzer și fard de obraz, o pensulă kabuki este o altă alternativă excelentă.

Pensula pentru contur. Este o pensulă mai mică, mai moale, cu vârful înclinat, pentru aplicarea bronzantului și a pudrei de contur în golurile obrajilor. Se aplică cu mișcări largi ale perie sub pomeți, peste tâmple și de-a lungul maxilarului inferior pentru a contura fața.

Pensula pentru fard de obraz. Este o perie mai mică, pufoasă, în formă de con, care este ideală pentru a da o nuanță trandafirie obrajilor. 

Pensula ventilator. Această pensulă arată ca un evantai deschis. Este un accesoriu destul de la îndemână pentru a o avea în trusă, deoarece există numeroase utilizări cu ea. De exemplu, o poți folosi pentru a îndepărta excesul de pudră sau funcționează de minune și pentru a aplica iluminator, fard de obraz sau pudră de contur.

Pensula machiaj fard de pleoape. Te ajută să aplici fardul de pleoape cu precizie. Este perfectă pentru fardurile de ochi cremoase și pudrate. Pur și simplu scufund-o în produs și aplică pe toată pleoapa.

Pensula de amestecare. Cu ea poți estompa liniile și marginile mai dure create de pensula pentru fard de pleoape, fiind mai mare și mai moale. Este perfectă pentru un look elegant și profesional. 

Pensula oblică pentru eyeliner. Este o pensulă machiaj mică, înclinată, pentru a aplica anticearcănul sau pentru a crea un aspect mai detaliat cu fardul de pleoape. 

Pensula pentru buze. Cu peria mică și cu vârf înclinat, poți desena o linie clar definită pe conturul buzelor. Aplică rujul direct pe pensulă, ștergând orice exces înainte de aplicare.

Pensula machiaj pentru sprâncene. Dacă sprâncenele sunt subțiri sau îți dorești o formă mai bine definită, atunci ai nevoie de o pensulă pentru sprâncene. Peria mică, înclinată, are peri denși, astfel încât să poți aplica cu mișcări mici și precise produse gel sau pudră pentru a crea sprâncene frumoase.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close