Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Merită să investiți în criptomonede în 2022

Merită să investiți în criptomonede în 2022

Evoluția bitcoinului este una reprezentativă pentru domeniul investițiilor crypto. Să ne amintim: într-un an și jumătate, cursul de schimb Bitcoin a crescut de peste 9 ori.

Merită să investiți în criptomonede în 2022
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Mar 2022   •   16:56

 În ianuarie 2020, a costat 7,4 mii de dolari, iar în noiembrie 2021 a ajuns la 66 de mii de dolari. Investitorii au reacționat la creșterea pieței activelor digitale și au început să investească în criptomonede pentru a acoperi riscurile și investițiile pe termen lung. Companiile mari folosesc și monede digitale că asigurare a capitalului împotriva inflației în timpul unei crize. 

Reieșind din aceasta, la începutul fiecărui nou an apare întrebarea dacă mai este relevantă investiția în criptomonede. Întrebarea este una specifică și deosebit de sensibilă în raport cu tendințele mondiale în criptomonede. În acest articol încercăm să oferim un răspuns relevant la această întrebare. 

Evoluția volumului de criptomonede tranzacționate - premisa principală 

Capitalizarea bursieră a tuturor activelor digitale să dublat în 2021, de la 1,2 trilioane de dolari la 3 trilioane de dolari. În fiecare zi apar noi altcoins, iar din noiembrie 2021, numărul lor este de peste 7 mii.

Au fost atinse și noi recorduri de preț: Bitcoin a atins un maxim istoric de 67,5 mii USD, iar Ethereum - 4,8 mii USD (din noiembrie 2021). Piața se dezvoltă și crește, atrăgând noi participanți. Acum este momentul potrivit pentru a investi în criptomonede în 2022. 

În vederea celor descrise mai sus, nu există nicio îndoială că monedele digitale au cunoscut o creștere semnificativă. Pe lângă ofertele inițiale de monede (ICO), au apărut și alte produse de investiții, de la finanțare descentralizată la jetoane nefungibile.

Experții consideră că investițiile în acestea pot duce la apariția de noi miliardari și la redistribuirea capitalului în lume. Volumului investițiilor s-a dezvoltat în 2021 datorită și platformelor de genul Bitcoin Era - platfrome care fac legătura dintre investitori i brokeri și ușurează semnificativ procedura de investiție în criptomonede. 

În continuare fără implicarea intermediarilor

Datorită tehnologiei blockchain, a devenit posibil să se creeze relații de încredere în ecosistemele criptomonede. Înainte de introducerea să, tranzacțiile dintre doi participanți la o tranzacție financiară necesitau ca un terț să se asigure că erau îndeplinite condițiile.

Blockchain este un registru digital public, anonim, imuabil. Prin intermediul blockchain ului a fost introdus un nou mod de a efectua tranzacții care nu depind deloc de intermediari

Acest lucru permite investitorului să renunțe la serviciile brokerilor, caselor de compensare, băncilor și consilierilor financiari care consumă o parte din profituri sub formă de comisioane din investițiile pe piețele tradiționale de valori mobiliare. Odată cu apariția schimburilor online, investiția în criptomonede în 2022 a devenit mai ușoară.

Depozite în crypto - cu o perspectivă la fel de mare ca și în 2021 

Tehnologia Blockchain este un instrument pe baza căruia dezvoltatorii creează diferite tipuri de bani digitali pentru a rezolva multe probleme. Acest lucru se aplică unor astfel de domenii: finanțe, stocarea informațiilor, confidențialitate și altele.

Acum criptomoneda nu este doar un mijloc de plată, ci și motorul sistemelor informaționale pentru internetul viitorului. Multe proiecte blockchain lucrează la aceste sarcini. 

Un exemplu relevant în acest context este proiectul Polkadot. Proiectul dezvoltă o rețea de noduri distribuite de procesare a datelor pentru schimbul de informații între orice tip de blockchain și construirea de lanțuri paralele pe mai multe niveluri (para chains).

Acesta folosește un mecanism de consens Proof-of-Authority și acceptă transferul orizontal de informații. Datele și jetoanele sunt trimise către para lanțuri prin intermediul lanțului de releu, dar scopul final al proiectului este ca datele să fie transferate între noduri fără un mecanism specificat. Acest lucru va asigura un schimb rapid și direct de informații.

Acestea sunt principalele aspecte care ar putea influența rentabilitatea investițiilor în crypto în anul 2022. În funcție cum se vor dezvolta aceste aspecte, se va modifica și rentabilitatea crypto investițiilor. Între timp, în momentul actual asemenea investiții au sens și pot deveni destul de profitabile. 

×
Parteneri
Judeţul în care a fost instalat primul limitator inteligent de viteză
x close