Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi canapele și fotolii, pentru crib-ul tău

Sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi canapele și fotolii, pentru crib-ul tău

Atunci când decizi să achziționezi diverse produse de mobilier trebuie să ții cont de fiecare element achiziționat în parte pentru a putea forma acel "ceva" care să definească întreaga încăpere.

Sfaturi de care să ții cont atunci când cumperi canapele și fotolii, pentru crib-ul tău
Sursa foto: Shutterstock | 4 PM production
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2021   •   15:24

Există disponibile mai multe elemente de design pentru ca tu să-ți definești amenajarea în funcție de stilul ales: clasic, modern, contemporan sau mixt. Dacă faci o analiză riguroasă a ofertelor existente vei observa că poţi achiziţiona canapele, scaune şi fotolii deosebite, cu ajutorul cărora poţi crea un ambient distins, practic poţi amenaja locuinţa asemeni celor pe care le vezi şi le admiri deţinute de vedetele preferate. 

Vrei ca locuinţa ta să aibă aerul cosmopolit asemeni celor deținute de celebrități? Este simplu! Trebuie să ai în vedere cateva aspecte pentru a nu crea un haos și să obții cel mai confortabil living: spațiu, dimensiuni, țesături, culoare, tâmplărie.

Alegerea unei canapele în funcție de spațiu și dimensiuni

Când cumperi o canapea nouă este foarte important să fii conștient de spațiul unde vrei să o așezi. Dacă nu dispuni de un spațiu mare, poți cauta o canapea de doua persoane, extensibilă, astfel încât să poți beneficia de o canapea mică și confortabilă, dar și de utilitatea unui pat în caz de oaspeți. Dacă spațiul este unul de dimensiuni mari, poți alege o canapea mare, modulară pe care o poți transforma într-un colțar în formă de L sau U sau chiar un set de canapele și fotolii, beneficiind astfel la maxim de spațiul oferit. 

Țesături potrivite pentru canapele și fotolii 

Țesătura este un element important atunci când doriți să cumpărați canapele. Trebuie să fie una confortabilă și de calitate. Cele mai potrivite și recomandate țesături sunt bumbacul, inul și pielea naturală. Deși sunt mai costisitoare, merită investiția deoarece pe lângă calitate, vei obține senzația unei sufragerii regale. Țesăturile sintetice și pielea artificială sunt și ele potrivite, deoarece sunt durabile, ușor de întreținut și mai ieftine. 

Culoarea canapelei în funcție de designul interior

Atunci când cauți o canapea trebuie să ții cont și de celelalte elemente de design din încăpere. Există o mulțime de canapele de diferite culori în comerț, gata confecționate sau canapele care pot fi confecționate la comandă, în funcție de culorile dorite. Indicat ar fi să alegi totuși o culoare care să nu scoată în evidență murdăria și uzura.

Tâmplăria folosită pentru fotolii și canapele trebuie să fie una de calitate

Dacă producătorul unei canapele nu-ți poate oferi detalii despre tâmplăria folosită, nu o cumpăra! Aceste informații trebuie să le cunoști. Trebuie să căutați cadrele unite cu blocuri de colț din lemn, dibluri din lemn sau suporturi metalice. Siguranța primează întotdeauna!

Fie că alegi o canapea, colțar sau fotolii, trebuie să te asiguri că se potrivesc designului, să fie confortabile, funcționale, practice și armonioase pentru a trăi ca o celebritate.

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close