Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi în alegerea corectă a unui scaun auto pentru copii

Sfaturi în alegerea corectă a unui scaun auto pentru copii

Scaunul auto a devenit de mult o necesitate pentru a transporta copiii în siguranță. El este necesar încă de la ieșirea din maternitate și toți părinții și viitorii părinți știu că acest lucru este prevăzut și în legislația în vigoare.

Sfaturi în alegerea corectă a unui scaun auto pentru copii
de Georgiana Adam    |    20 Dec 2021   •   11:32

Alegerea unui scaun auto nu ține cont doar de aspect. Atunci când se alege un scaun auto pentru copii trebuie sa se țină cont de caracteristici precum vârsta și greutatea copilului, dotările mașinii în care va fi folosit și de încadrarea în bugetul familiei.

Specialiști Gezo.ro cunosc în detaliu produsele comercializate și sunt mereu disponibili să ofere sfaturi părinților în achiziționarea scaunului auto potrivit copilului lor.

Înainte de punerea spre vânzare scaunele auto trebuie testate si certificate, astfel încât ele să corespundă normelor europene de siguranță.

Testele și verificările trebuie să vizeze materialele utilizate, ergonomia, construcția scaunului și siguranța sistemului de prindere.

Caracteristici esențiale ale unei scoici auto pentru copii

Pentru noii membri ai familiei, noii născuți, se va folosi scoica auto. Aceasta se montează întotdeauna cu spatele la sensul de mers.

Scoica auto se va folosi de la naștere până la aproximativ 1 an. Limita de greutate pentru aceasta este în general de 13 kg.

Majoritatea sunt prevăzute cu un insert pentru nou născuți care le permite acestora să stea într-o poziție ergonomică și în același timp confortabilă.

Acesta se va înlătura atunci când copilul ia in greutate. De asemenea, scoica poate fi prevăzută cu sistem de reglare a tetierei.

Scoicile auto au centuri cu prindere în 5 puncte, pentru ca bebelușul să fie bine asigurat.

O dată ce copilul a crescut și nu mai încape în scoica auto, se va trece la un scaun auto potrivit greutății și înălțimii acestuia.

Alegerea scaunului auto pentru categoria de greutate de peste 13 kg poate părea destul de complicată având în vedere că pe piață sunt disponibile foarte multe variante. În funcție de model, scaunul auto se poate folosi pana la 18 kg, 25 kg sau 36 kg.

Părinții îngrijorați de confortul copiilor la drumuri mai lungi sau atunci când aceștia adorm în mașină, pot opta pentru un scaun auto cu diferite poziții de înclinare. Înclinarea scaunului face posibilă o poziție de somn confortabilă pentru copii.

De asemenea, reglarea tetierei facilitează obținerea unei poziții confortabile și susținerea capului în timpul somnului.

Aspecte importante in alegerea corecta a scaunului auto pentru copii

Un alt aspect foarte important de către trebuie ținut cont atunci când se achiziționează un scaun auto este mașina în care va fi folosit.

Dacă mașina este dotată cu isofix, atunci se poate opta pentru un scaun cu prindere în isofix. Dar dacă mașina nu dispune de un astfel de sistem, ne vom îndrepta către un scaun cu prindere în centuri.

De altfel, trebuie ținut cont și de spațiul disponibil în mașină, respectiv de dimensiunile scaunului auto pentru copii. Daca scaunul auto pentru copii este prea mare poate anula scaunul din fața lui sau copilul nu va sta într-o poziție confortabilă.

Indiferent de scaunul ales, atunci când călătorim cu copiii este recomandat să fie asigurat bine în centuri.

După ce copilul depășește limita de greutate pentru a sta într-un scaun auto, se recomandă folosirea unui înălțător auto până la vârsta de 12 ani.

Înălțătorul nu este potrivit copiilor mici deoarece nu are propriile centuri, ci se folosesc centurile mașinii. Pentru copiii mici acestea nu sunt adecvate și nici sigure.

În ceea ce privește designul, pe https://www.gezo.ro este disponibilă o gamă variată de scaune auto.

Acestea se găsesc într-o varietate de culori și prețuri, compatibile cu preferințele și cerințele cumpărătorilor.

Unele modele de scaune auto vin însoțite de accesorii precum suport pentru sticlă sau husa de vară, în care copilul sa nu transpire. Majoritatea scaunelor auto au husa detașabilă și sunt ușor de curățat.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close