Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi pentru a amenaja o baie potrivită pentru o familie numeroasă

Sfaturi pentru a amenaja o baie potrivită pentru o familie numeroasă

Fără îndoială nu este deloc simplu să amenajezi o baie care să fie în același timp modernă și mai ales, să corespundă cerințelor unei familii numeroase.

Sfaturi pentru a amenaja o baie potrivită pentru o familie numeroasă
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Noi 2022   •   14:03

În primul rând, este important să ții cont de nevoile specifice fiecărui membru al familiei tale, adăugând obiecte practice, dar elegante. Astfel, atunci când vei începe organizarea băii, trebuie să iei toate măsurile pentru ca aceasta să rezista agitației vieții de familie.

Este important să proiectezi un loc de relaxare potrivit pentru adulți, dar și pentru copii: o încăpere liniștită asemănătoare unui centru SPA pentru părinți, ce funcționează perfect și ca loc recreativ pentru cei mici. Satisfacerea acestor cerințe poate părea destul de dificilă. Îți vom oferi însă câteva idei care te vor ajuta să-ți îndeplinești planurile cu succes.

Ce aspecte trebuie să iei în considerare?

  • Spațiul de care dispui

Cu atât de multe cerințe pe care le avem pentru această încăpere, va trebui să analizezi cu atenție cum integrezi toate elementele de care ai nevoie în spațiul de care dispui.

Dacă beneficiezi de o baie mare, atunci ai la dispoziție posibilitatea de a include toate obiectele pe care ți le dorești și de care ai nevoie. Stabilește o zonă dedicată unei căzi freestanding și o zonă pentru a integra o cabină de duș. De asemenea, în ceea ce privește spațiul de depozitare, poți adăuga mai multe de dulapuri pentru ca fiecare persoană din familie să beneficieze de spațiu pentru obiectele personale.

Dacă baia ta are dimensiuni mici va trebui să analizezi cu atenție opțiunile pe care le ai, astfel încât să poți să incluzi toate obiectele utile fiecărui membru, fără să aglomerezi spațiul. Obiectele sanitare, dar și piesele de mobilier cu montaj suspendat sunt perfecte din toate în această situație.

  • Stilul de design

Pentru început poți împărți stilurile de design pentru baie în două categorii de bază: clasic sau modern. Băile clasice conțin obiecte atemporale, precum căzile freestanding cu picioare, bateriile cu dublă comandă sau freestanding cu design elaborat, toate având un aspect vintage. În schimb, băile moderne contemporane sunt descrise de obiecte cu design de actualitate, simplu, iar abordarea generală este minimalistă, fără ornamente complicate.

Este important ca stilul pe care îl alegi să îndeplinească dorințele tuturor membrilor familiei. Cel mai sigur și de altfel cel mai căutat este stilul modern contemporan - va fi apreciat atât de cei mari, cât și de tinerii din familie.

  • Cadă sau cabină de duș

Așa cum am menționat mai sus, spațiul disponibil este cel care stabilește dacă poți monta atât o cadă, cât și o cabină de duș sau doar o cabină de duș. Căzile sunt recomandate mai în special în cazul familiilor care au copii mici. Acestea vor asigura confortul necesar, iar cei mici vor adora să se distreze în timp ce fac baie într-o cadă cu spumă și jucării. Tinerii vor opta cu siguranță pentru cabine de dus, complete sau sub formă de paravan walk-in, pe care le pot dota cu sisteme sau coloane de duș inovative.

  • Alegerea plăcilor ceramice

Baia este un loc în care apa și vaporii de apă sunt prezenți în majoritatea timpului. Pentru ca întreaga încăpere să fie cu bine protejată, îți recomandăm să optezi pentru plăci ceramice de calitate ridicată și pe care să le adaugi pe toată suprafața băii. În plus, pentru a împiedica accidente neplăcute, alege un model de gresie antiderapantă.

Sperăm că sfaturile noastre te vor ajuta să obții o baie elegantă și practică pentru toți membrii familiei tale!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close