Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sisteme eficiente pentru menținerea performanței mașinii

Sisteme eficiente pentru menținerea performanței mașinii

Pe măsură ce numărul mașinilor de pe străzi a crescut, și nivelul de poluare din orașe în special a început în mod simțitor să crească și astfel, s-au căutat soluții prin care noxele eliminate pe eșapamentul mașinii să nu mai fie atât de toxice, în special în ceea ce privește mașinile cu motoate diesel, ce funcționează cu motorină.

Sisteme eficiente pentru menținerea performanței mașinii
de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2022   •   10:00

S-a ajuns la implementarea filtrelor de particule, prin care elementele toxice să fie reținute sau distruse. Acestea mai sunt găsite și cunoscute și sub numele de filtre DPF iar prin definiție, este un sistem care reduce emisiile de gaze pentru motoarele diesel.

Ca diverse alte piese și sisteme pe care se depun diverse elemente în timp, și filtrul de particule se poate încarca uneori iar acest lucru vă afecta atât performanța cât și siguranță mașinii. Există desigur semne prin care orice șofer își poate da seama ușor daca acest filtre prezintă sau nu probleme, cele mai comune fiind apariția martorului de bord, prin încercarea de regenerare precum și un consum mai mare de carburant.

Accesul la filtrul de particule nu se poate face chiar atât de ușor însă nici atât de greu. Acesta este situate sub mașină, pe partea de evacuare, în cele mai multe cazuri fiind găsit înainte de catalizator sau chiar după acesta. Există și cazuri în care se găsește între două catalizatoare. Este recomandat că cel mai bine să apelam la un service care oferă servicii de intretinere DPF. La cele mai înalte standarde, și cei de la ProMotor Timisoara oferă servicii de întreținere, reparații sau schimbare pentru filtre de particule, indiferent de marca mașinii.

În cadrul acestui service auto sunt parcurși mai mulți pasi în urma cărora filtrul de particule este adus în cea mai buna stare de funcționare:

- Mașina intra în service unde este preluată de un mecanic autorizat - Mecanicul efectuează constatarea filtrului și care este stadiul acestuia - Mecanicul începe recondiționarea acestuia folosind tehnologie și aparatură de ultimă generație și soluții care afectează doar reziduurile care s-au depus pe acesta - Se efectuează verificarea și testarea filtrului curățat - Se eliberează certificatul de garanție

La ei poate apela oricine, indiferent din ce zonă a tarii este. Ca și în cazul unei mașini noi, ce se afla în garanție, este nevoie să mergem cu ea la service-urile reprezentante ale acelei mărci, cine știe unde. Asta pentru că ei pot realiza lucrări calitative de întreținere și reparații. Același lucru îl putem spune și în acest caz, service-urile lor fiind recomandate de mii se posesori de autoturisme, care în mulții ani de acticitaste, au apelat la serviciile lor.

Pentru orice tip de reparație, mentenanță, schimb, este oferită garanție. Astfel, clienții pot reveni oricând în service dacă ceea ce le-a fost oferit inițial nu se ridica la măsura așteptărilor lor.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Mugur Isărescu lasă de înţeles că se va ajunge la îngheţarea salariilor în România
x close