Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Stabilitatea, cuvântul de ordine atunci când pregătești cauciucurile ATV pentru drum

Stabilitatea, cuvântul de ordine atunci când pregătești cauciucurile ATV pentru drum

ATV-ul reprezintă un vehicul conceput special pentru a fi utilizat și în condiții dificile de drum. ATV este, de fapt, un acronim pentru termenul englezesc All-Terrain Vehicle (trad. vehicul compatibil cu orice tip de suprafață).

Stabilitatea, cuvântul de ordine atunci când pregătești cauciucurile ATV pentru drum
de Georgiana Adam    |    09 Mai 2022   •   11:16

Dacă ești un fan al acestui tip de vehicule, știi că nu doar eficiența lor este una remarcabilă, ci și capacitatea de a-ți oferi senzații tari și experiențe de neuitat.

ATV-urile au capacitatea de a te ajuta să te deplasezi cu viteză prin locuri pe care, în mod normal, nici nu te-ai gândi că poți să le accesezi. Pentru ca acest lucru să fie posibil, este necesar ca vehiculul pe care îl folosești să fie dotat cu piese de calitate. În acest sens, roțile joacă un rol esențial. Iar eficiența roților este dictată de cea a cauciucurilor. Iată cum să alegi cele mai bune cauciucuri ATV, înainte de a pleca la drum.

Cum să alegi cauciucuri pentru ATV care să îți asigure stabilitatea la drum?

Sigurantța din timpul deplasării este foarte importantă atunci când folosești un vehicul precum ATV-ul. Acesta îți garantează distracția și adrenalina, însă nu trebuie să uiți nici de siguranță înainte de a pleca la drum. Este foarte important să ții cont de rolul pe care îl au pneurile în asigurarea unui nivel optim de stabilitate. Acestea sunt cele trei criterii pe care trebuie să le iei în calcul, pentru a alege mereu cele mai bune cauciucuri ATV:

1. Tipul de teren abordat - înainte de a porni în aventura vieții tale cu ATV-ul, trebuie să verifici foarte bine tipul de suprafețe pe care le vei întâlni pe traseu. Acesta este un criteriu esențial în funcție de care să alegi anvelopele. Astfel, există mai multe variante de pneuri din care le poți alege pe cele potrivite, după cum urmează:

  • cauciucuri pentru teren noroios - acestea au striații largi, prin care gestionează foarte bine terenul mlăștinos și evită împotmolirea ATV-ului. Sunt penuri specializate, foarte populare în rândul pasionaților de off-road.

  • cauciucuri pentru zone stâncoase - foarte utile împotriva alunecării. Din punctul de vedere al asigurării stabilității ATV-ului tău, acestea sunt extrem de eficiente, deoarece au țepi din cauciuc, care asigură o aderență excelentă la pietre și alte suprafețe alunecoase.

  • cauciucuri all-terrain - acestea sunt cele mai versatile tipuri de cauciucuri pentru ATV, deoarece se pot adapta oricărui tip de teren. În același timp, în situații extreme, ele nu vor fi la fel de eficiente precum cele specializate.

2. Cât cântăresc anvelopele - greutatea pneurilor influențează stabilitatea ATV-ului. Este necesar să ții cont de puterea pe care o are motorul din dotarea acestuia și să alegi cauciucuri de dimensiuni în conformitate cu aceasta. De greutatea motorului depinde foarte mult transmisia. Evită să alegi cauciucuri care să suprasolicite motorul, deoarece riști să rămâi blocat în zone dificile, atunci când ATV-ul tău are nevoie de forță pentru a se putea deplasa în siguranță.

3. Ce dimensiuni au cauciucurile - acesta este cel de-al treilea criteriu pe care trebuie să îl iei în calcul. ATV-urile stabile sunt cele care folosesc cauciucuri pentru ATV de dimensiunile recomandate de producător. Acestea garantează o direcție bună și o transmisie eficientă, elemente esențiale pentru stabilitatea în zone dificile de drum.

Pe GeneralMotor.ro găsești o gamă bogată de cauciucuri ATV din care poți alege modelele de care ai nevoie pentru a te deplasa în siguranță. Investește în pneuri de calitate și bucură-te la maximum de senzațiile unice pe care le poți trăi circulând cu un astfel de vehicul!

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close