Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Teribilismul urbanistic a blocat domeniul construcţiilor din Alba Iulia

Teribilismul urbanistic a blocat domeniul construcţiilor din Alba Iulia

Conducerea primăriei municipiului Alba Iulia a creat cu intenție o procedură încâlcită pentru eliberarea autorizațiilor de construcție cu scopul de a acorda dreptul de construire discreționar. Această acțiune a dus la un blocaj al construcțiilor în Alba Iulia care aduce prejudicii de milioane de euro întregului oraș.

Teribilismul urbanistic a blocat domeniul construcţiilor din Alba Iulia
de Georgiana Adam    |    05 Sep 2022   •   14:44

În timp ce arhitectul șef al primăriei jubilează pueril pentru că a găsit justificări legale pentru ceea ce face, administrația locală nu are nici o strategie, nici un plan concret, pentru investiții în dezvoltarea  rețelelor de apă și canalizare.

Parcă este un blestem al fostului edil Hava, ca orașul să devină pradă celei mai nepricepute și incompetente administrații posibile.

Zeci de străzi au fost abandonate definitiv, sute de proprietăți sunt condamnate la izolare, în timp ce coaliția politică, aflată la putere, este preocupată doar de a face din haosul urbanistic creat tocmai de ea, un spectacol politic grotesc.

Un grup de șmecheri au reușit, în mai puțin de un an, să blocheze construcțiile de case individuale în Alba Iulia

Chiar dacă suntem în luna august, precizăm că în luna iulie 2022, în cadrul ședinței a consiliului local din Alba Iulia, s-a întâmplat următoarele:

Este prima dată, în ultimii 20 de ani, când în cadrul ședințelor ordinare, ale  consiliului  local Alba Iulia, se dezbate un singur plan urbanistic de detaliu pentru construcția unei singure case individuale.

Partea cinică constă în faptul că în timp ce sute de oameni sunt batjocoriți, solicitându-li-se să-și asfalteze drumurile ca să poată măcar parcela propriul teren, șmecherii acordă autorizații de construcție pe terenuri în câmp, fără nici o utilitate, prietenilor și apropiaților lor.

Asta înseamnă că ticăloșia cu regulamentul de urbanism a fost una organizată și ticluită de la început cu scopul de a crea cu bună știință o situație complicată pe care doar unii s-o mai poată descâlci.

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close