Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tipuri de căști moto: Cum alegi modelul potrivit

Tipuri de căști moto: Cum alegi modelul potrivit

Experiențele pe 2 roți sunt întotdeauna incredibile, plăcute, aventuroase și pline de momente deosebite, atât în oraș, dar și pe drumurile lungi și drepte sau chiar la competițiile motocross și enduro.

Tipuri de căști moto: Cum alegi modelul potrivit
Sursa foto: Pexels.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   16:02

 Un lucru esențial pe care-l au în comun toate aceste activități este prezența echipamentului de protecție, mai exact casca moto care oferă siguranță capului împotriva impacturilor puternice, dar și de vânt, insecte, ploaie etc.

Așadar, fie că ești novice la plimbările cu motocicleta sau ai experiența drumului, căștile de motocicletă nu trebuie să lipsească din garderoba ta! Află care sunt tipurile de căști moto ca să poți să alegi modelul favorit!

Tipuri de căști moto

Căștile moto integrale

Casca moto integrală sau Full Face este una dintre cele mai răspândite tipuri de căști, oferind protecție superioară, confort și încredere în timpul condusului, atât în oraș dar și în călătoriile lungi pe 2 roți. Full Face este excelentă pentru orice fel de conducere, mai puțin pentru terenurile off-road sau sporturile extreme. Sunt dotate cu conduceri de aer și au un design aerodinamic.

Căștile moto Flip-Up

Flip-Up sau căștile modulare oferă aspect plăcut, protecție și confort, având un design contemporan. Acestea sunt asemănătoare cu căștile Full Face, însă pun la dispoziție balamale pentru a modifica modul în care stă partea inferioară a echipamentului. Totodată, acestea sunt mai grele de purtat. 

Flip-Up oferă un grad mediu spre mare de protecție, confortul fiind caracteristica principală a acestei căști moto. Este folosită în general de iubitorii de motociclete Chrysler, turistice sau Naked/ Standard.

Căștile moto Adventure

Căștile Adventure au un aspect deosebit care protejează foarte bine capul. Zona mandibulei este mărită pentru mai mult spațiu și are, de asemenea, cozoroc și vizieră, fiind o cască perfectă pentru drumurile lungi. Aspectul lor combină caracteristicile căștilor enduro și cele standard, putând deci fi folosită atât pe drumurile publice, dar și pe terenurile off-road de dificultate mică și medie. Viziera și cozorocul pot fi demontate, în funcție de nevoile și de drumurile pe care le parcurgi.

Căștile moto Open Face

Open Face sunt unele dintre cele mai populare tipuri de căști pentru majoritatea motocicliștilor deoarece fața nu este acoperită integral, iar piloții și pasagerii deopotrivă pot simți libertatea, vântul și plăcerea de a conduce un motor. Așadar, Open Face oferă o vizibilitate bună, au o greutate destul de mică și rețin mai puțină căldură în tmpul mersului. Sunt excelente pentru călătoriile lungi, dar și pentru oraș, fiind adesea purtate și de cei care preferă scuterul.

Căștile moto Cross Enduro

Căștile Cross Enduro sunt proiectate special pentru drumurile off-road, sporturile extreme și terenurile accidentate, nefiind potrivite pentru purtarea lor pe drumurile publice. Acestea sunt ușoare, oferă protecție și ventilație foarte bună. Spre deosebire de alte tipuri de căști, cele Enduro nu au vizieră, ci ochelari care protejează vizibilitatea împotriva noroiului și prafului.

Căștile moto pentru copii

Deoarece protecția piloților și pasagerilor este pe primul loc, căștile moto sunt potrivite pentru persoanele de toate vârstele, așa că dacă mergi la drum lung sau în oraș alături de un copil, oferă-i acestuia toată siguranța de care are nevoie datorită căștilor pentru cei mici. Acestea pot fi Full Face, Open Face, Cross Enduro etc, însă cu dimensiuni și design special.

Avantajele pe care le oferă căștile moto

  • Protejează capul în cazul unui șoc puternic, precum un accident rutier. Chiar și la cel mai mic contact al căștii cu carosabilul este indicat să o înlocuiești ulterior pe aceasta.
  • Rezistă foarte bine la abraziune.
  • Căștile moto sunt rezistente împotriva pietricelelor, insectelor, nisipului sau altor materiale de mici dimensiuni pe care le poți întâlni în trafic.
  • Oferă confort în timpul mersului.
  • Pune la dispoziție un mediu protejat pentru cap împotriva frigului, vântului puternic sau ploii.

Căștile moto sunt esențiale pentru protecția capului în cazul unui impact rutier, însă alături de acestea ai nevoie de o vestimentație completă: pantaloni, jachetă, mănuși, genunchere și bocanci, fiecare dintre acestea oferindu-ți un plus de siguranță și confort pe drumurile publice și off-road.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close