Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Tot ce trebuie să știi despre crearea unui magazin online

Tot ce trebuie să știi despre crearea unui magazin online

Cei mai mulți dintre noi își doresc să aibă parte de un business online, pe care să îl gestioneaze după bunul plac și asupra căruia să aibă control deplin.

Tot ce trebuie să știi despre crearea unui magazin online
de Georgiana Adam    |    22 Sep 2021   •   14:55

În timp ce această dorință este des întâlnită în preferințele și gândurile multora dintre noi, este imperios necesar de menționat faptul că deschiderea unui magazin online presupune multă implicare și mult mai multe decizii. Tocmai din acest motiv, este imperios necesar să ai parte de toate informațiile disponibile, precum și să primești sfaturile unor specialiști în domeniu.

Cu scopul de a veni în ajutorul tău, am pus la punct un ghid cuprinzător cu privire la tot ceea ce trebuie să știi despre crearea unui magazin online profesional, astfel încât să descoperi dacă acesta este drumul pe care în realitate ți-l dorești!

Pasul numărul 1 – alege numele potrivit

Nu doar numele pe care îl va avea afacerea ta, ci și cel de domeniu aferent website-ului tău sunt extrem de importante. Cele două elemente joacă un rol esențial, întrucât vor fi și cele prin intermediul cărora clienții tăi te vor cunoaște. Potrivit specialiștilor, este recomandat să te orientezi către un nume cât mai scurt și atrăgător, care nu presupune greutăți și dificultăți în procesul de scriere sau de citire.

Cel mai bine este să încerci să găsești un nume unic, care se scrie exact așa cum se aude, astfel încât să scapi de orice posibilă eroare. De altfel, nimeni nu își dorește ca și potențialii clienți să ajungă pe un alt website, din pricina problemelor cu privire la numele ales.

Acesta este și primul pas în ceea ce privește procesul de creare site web. Cu toate acestea, este imperios necesar să verifici care este disponibilitatea lui folosind motorul de căutare Google sau altul, în funcție de preferințe, iar apoi sa validezi disponibilitatea de achiziționare a acestuia, daca este liber.

Pasul numărul doi – achiziționează domeniul web

De îndată ce știi care va fi numele domeniului tău web, este esențial să îl achiziționezi. Potrivit recomandărilor specialiștilor în domeniu, este important să apelezi la un furnizor de încredere, care poate să îți ofere domeniul pentru mai mulți ani.

De asemenea, este important sa incepi sa creezi o identitate vizuala pentru afacerea ta si acest lucru este oportun sa il incepi odata cu crearea site-ului. Multe firme de web design au aceste servicii in portofoliu, respectiv crearea identitatii vizuale pornind de la logo si continuand cu realizarea temei site-ului, a manualului de identitate vizuala, a brosurilor, etc.

Pasul numărul trei – optează pentru o platformă ideală de eCommerce

În cazul în care îți dorești să apelezi la o echipă specializată pentru întregul proces de creare magazin online, ai la dispoziție o plajă extrem de vastă din care poți alege. Spre exemplu, poți să găsești diverse informații de interes direct pe pagina de Facebook a Creative Ones (Firma de Programare si Design Web) sau pe orice alt forum de specialitate. Cu toate acestea, în cazul în care vrei să realizezi totul de unul singur, este important să reții faptul că platformele de e-Commerce îți oferă numeroase beneficii. Pe lângă faptul că au un preț avantajos, nu mai ai nevoie de un programator sau de un designer. În general, o astfel de platformă de e-Commerce este indicat să îți ofere următoarele lucruri:

  • Posibilitatea de configurare a produselor în funcție de cerințele afacerii pe care o ai;

  • Îmbunătățirea nivelului de securitate și a celui de suport;

  • Construirea unui magazin cu design responsive, capabil să se adapteze în funcție de dispozitivele pe care le folosești;

  • Integrarea diverselor metode de plată online, precum și a altor soluții pretabile;

  • Îmbunătățirea procesului de creștere a vânzărilor folosind tool-uri de marketing.

Pasul numărul patru – utilizarea tipului de platformă e-Commerce potrivită

La nivel general, platformele de eCommerce se împart în următoarele tipuri:

  • Platforme de e-Commerce cu găzduire – impun o sumă fixă, care trebuie plătită în fiecare lună. Sunt mult mai accesibile la preț, fiind ideale pentru afacerile aflate la început de drum. De asemenea, riscul la care ești supus este mult mai mic. În materie de mentenanță, în calitate de proprietar, ai la dispoziție actualizări automate și chiar rezolvarea problemelor de securitate ale platformei;

  • Platforme de e-Commerce fără găzduire – mai poartă numele de platforme open source și reprezintă opțiunea ideală pentru o varietate foarte mare de afaceri. Mai mult decât atât, sunt foarte flexibile și beneficiază de un nivel ridicat de optimizare.

Pasul numărul cinci – care sunt cele mai importante aspecte de luat în considerare atunci când alegi platforma de e-Commerce?

Există o serie de elemente pe care este indicat să le iei în calcul oricând îți dorești să optezi pentru soluția de magazin online potrivită. Printre cele mai importante astfel de elemente se numără:

  • Posibilitatea ridicată de personalizare a magazinului online – este extrem de important să ai parte de posibilitatea de a personaliza magazinul în funcție de cerințele tale. În această categorie se înscriu elemente precum mărimea textului, culorile, fontul și multe altele;

  • Opțiunea de analytics și rapoarte a traficului de pe site-uri – a avea acces la cele două elemente este imperios necesar, întrucât va trebui să analizezi cu atenție rezultatele pe care le au acțiunile tale de promovare.

Recomandarea este sa lucrezi cu specialiști in domeniu, atât pe partea de programare si web design si creare a identității vizuale pentru afacerea si site-ul tău dar si pentru partea de promovare, astfel încât împreuna cu echipa pe care ti-o formezi sa creezi cel mai bun mediu, favorabil dezvoltării afacerii tale online (fie ca este vorba de web site de prezentare pentru servicii sau produse ori magazin online)

Cu scopul de a veni în ajutorul tău, canalul de Youtube Creative-Ones îți oferă unele dintre cele mai bune sfaturi și recomandări în materie de creare a unui magazin online. Asigură-te că descoperi toate aceste idei, cu ajutorul cărora să ai parte de rezultatul dorit!

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close