Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Vrei să-ți cumperi o mașină hybrid? Iată aspectele importante de care să ții cont

Vrei să-ți cumperi o mașină hybrid? Iată aspectele importante de care să ții cont

Dacă nu ești familiarizat cu acest tip de mașină, achiziționarea unei mașini hybrid ar putea fi îngreunată de lipsa unor informații de bază, privind modul în care funcționează un astfel de autoturism, sau beneficiile pe care le oferă.

Vrei să-ți cumperi o mașină hybrid? Iată aspectele importante de care să ții cont
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Iul 2023   •   17:20

 Află din acest articol cele mai importante aspecte, asociate mașinilor cu propulsie hibridă, pentru a ști dacă sunt ceea ce cauți în piață.

Ce înseamnă o mașină hybrid și cum funcționează?

O mașină hybrid este un vehicul care utilizează atât un motor electric, cât și un motor cu ardere internă, pentru a se deplasa. Motorul electric este alimentat de o baterie, ce poate fi încărcată prin intermediul unui sistem de regenerare a energiei la frânare, sau prin intermediul unui încărcător extern. Motorul convențional poate fi alimentat cu benzină sau motorină.

Mașinile hybrid sunt proiectate pentru a combina avantajele motorului electric cu cele ale motorului clasic. Acestea pot fi mai eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil și produc un nivel de emisii CO2 mult mai redus, comparativ cu modelele auto clasice. De asemenea, sunt mai silențioase în trafic și pot oferi performanțe superioare la accelerare sau la viteze ridicate. 

Cum evaluezi performanța unei mașini hybrid?

Pentru a evalua o mașină hybrid pe baza parametrilor de performanță înregistrați, este important să ai în vedere următoarele aspecte:

1. Consumul de combustibil - selectează o listă de modele hybrid și analizează valorile consumului mediu de combustibil raportate de producător, comparându-le cu cele înregistrate de mașinile convenționale, cu funcții și dimensiuni relativ asemănătoare.

2. Autonomia - analizează autonomia mașinii hybrid, atunci când rulează exclusiv pe modul electric; valoarea acestui parametru poate varia în funcție de condițiile întâlnite în trafic, sau de factorii meteo.

3. Puterea motorului - compară puterea motoarelor la modelele hybrid de care ești interesat, raportând valorile analizate la puterea motorului mașinii tale cu motor convențional; astfel, poți evalua performanța mașinilor hybrid în funcție de putere și viteză.

4. Emisiile de CO2 - verifică nivelurile de emisii CO2 raportate de producători și compară-le cu cele ale mașinilor convenționale; această comparație îți permite să analizezi impactul utilizării unei mașini hibrid pentru mediul înconjurător, dar și pentru cei din comunitate.

Cum să alegi modelul potrivit de mașină hybrid?

Când vine vorba de alegerea unui model de mașină hybrid, trebuie să iei în considerare aspecte:

Distanța parcursă zilnic. Dacă parcurgi distanțe scurte, un model Mild Hybrid poate fi soluția ideală. În caz contrar, ar putea fi necesar să te orientezi spre modele cu baterii mai mari, așa cum sunt cele din categoria Full Hybrid.

Bugetul: Chiar daca prețul de achiziție al unei mașini hybrid poate fi ceva mai ridicat, investiția se va amortiza în timp, pe fondul optimizării consumului de carburant.

Opțiunile de încărcare: Verifică disponibilitatea stațiilor de încărcare din zona ta. Analiza îți permite să stabilești dacă este sau nu oportună achiziționarea unui model din gama Plug-In Hybrid, alimentat prin conectarea la o sursă de curent compatibilă. Retine că, la modelele din aceasta categorie, alimentarea cu energie se realizează și prin frânare regenerativă, nu doar pe baza unei infrastructuri specifice. 

Sprijin pentru achiziționarea mașinilor hybrid

În România, o astfel de achiziție poate fi realizată prin intermediul Rabla PLUS, program dezvoltat de Guvernului României cu scopul înnoirii parcului auto național. Pe baza principiului de eligibilitate, beneficiarii Rabla PLUS beneficiază de vouchere pentru cumpărarea modelelor hybrid sau 100% electrice, la un preț mai atractiv.

Mai mult decât atât, statul poate garanta și alte facilități, precum scutirea de la plata anumitor taxe sau eliberarea unor locuri de parcare gratuite. Se dorește astfel stimularea vânzărilor de mașini hybrid și 100% electrice, demers esențial pentru creșterea calității stilului de viață în România și gestionarea mult mai eficientă a resurselor.

Descoperă gama de autoturisme hybrid de pe Suzuki.ro și vezi ce modele sunt acum disponibile în ofertă. Explorează cu multă atenție toate soluțiile cu propulsie duală și ține cont de sfaturile noastre, pentru a identifica modelul ideal pentru nevoile tale. Ia legătura cu cel mai apropiat dealer Suzuki, pentru a afla mai multe despre cum poți achiziționa un model din gama hybrid, prin intermediul programului Rabla PLUS 2023! 

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close