Antena 3 CNN Economic Un cuplu de succes acasă, dar şi în business | BizSchool

Un cuplu de succes acasă, dar şi în business | BizSchool

Valentina Zbanț este cofondatoarea unuia dintre cele mai mari parcuri auto din Vestul țării. Deși nu avea nicio legătură cu mașinile, după ce și-a cunoscut partenerul de viață i-a împărtășit pasiunea și au început să construiască pas cu pas.

de Bianca Voinea    |    13 Ian 2024   •   10:00

Au început timid, în 2016, fiind chiar deschizători de drumuri cu acest tip de afacere, cu mașini ieftine, care ajungeau prețuri de maximum 2.500 de euro. Surpriza pentru ei a fost că în prima lună de toamnă reușiseră să vândă peste 100 mașini, iar asta le-a dat curaj.

Au reinvestit profitul pentru a moderniza parcul auto din Timișoara. Valentina își aduce aminte că i-a costat undeva la 30.000 de euro mutarea respectivă. Dar nu s-au oprit acolo, ci au continuat să se extindă, însă pentru asta a fost nevoie inclusiv la credite.

"Nu ai nicio șansă să te dezvolți fără credite. Este imposibil să vrei să fii cel mai bun, dacă nu îți asumi și riscuri pe măsură", ne împărtășește antreprenoarea.

În urmă cu un an au deschis și un al doilea parc auto, de această dată la Arad, iar acum vând lunar în jur de 150 de mașini, însă cu o valoare mult mai mare. Cea mai ieftină mașină din portofoliu costă 4.000 de euro, dar sunt autoturisme care ajung și la 18.000 de euro. Soții Zbanț se gândesc deja să deschidă un al treilea parc, mai aproape de centrul țării, pentru a putea fi mai aproape de clienți.

De altfel, din dorința de a răspune mereu cerințelor clienților, afacerea a fost într-o continua transformare.

"Noi mereu încercam să venim în întâmpinarea clienților și să le oferim servicii noi. Surpriza a fost că la o lună, două după noi și concurența ne copia. Chiar dacă pentru unii poate fi deranjant să să le fie replicate munca, pe noi ne-a măgulir, ca să spun așa, pentru că asta înseamnă că ceea ce făceam, făceam bine. Erau strategii de business demne de replicat. În plus, asta ne-a și motivate să ne autodepășim constant", mai povestește Valentina Zbanț.

Recunoaște însă că o mare parte din merit se datorează și echipei pe care au reușit să o străngă în jurul lor. Sunt atât de uniți încât au ajuns să se simtă și se înțelegă doar din priviri unii pe ceilalți.

Povestea integrală a Valentinei Zbanț o puteți afla din interviul realizat de Bianca Voinea, la BizSchool.

×
Subiecte în articol: BizSchool
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close