Antena 3 CNN Economic Cuscrul lui Băsescu, Gheorghe Ionescu, vrea un nou mandat la OMV Petrom, deşi Guvernul nu îl susţine

Cuscrul lui Băsescu, Gheorghe Ionescu, vrea un nou mandat la OMV Petrom, deşi Guvernul nu îl susţine

Cuscrul lui Băsescu, Gheorghe Ionescu, vrea un nou mandat la OMV Petrom, deşi Guvernul nu îl susţine
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Apr 2013   •   18:16

Cuscrul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Ionescu, şi-a depus candidatura pentru un nou mandat în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, deşi nu are susţinerea Guvernului, care a decis deja să propună pentru cele două posturi care revin statului pe şefii ANRP şi ANRMAP, informează Mediafax.

Guvernul i-a desemnat pe preşedintele ANRP - George Băeşu şi pe şeful ANRMAP - Lucian Vlădescu, ca reprezentanţi ai statului în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom (SNP), în condiţiile în care mandatele actualilor deţinători ai posturilor, Gheorghe Ionescu şi Constantin Dascălu, expiră la începutul lunii viitoare.

Potrivit unor surse, Gheorghe Ionescu şi-a depus candidatura pentru un nou maandat în Consiliul de Supraveghere în nume propriu.

Ionescu a fost numit în Consiliul de Supraveghere în aprilie 2009, cu un mandat de patru ani, la propunerea Ministerului Economiei, instituţie condusă atunci de Adriean Videanu. Ionescu a făcut parte din Consiliul de Administraţie al Petrom în perioada 2006-2007.

Constantin Dascălu, consilier al fostului ministru al Economiei Ion Ariton, a fost numit în funcţie în aprilie 2011, cu mandat până în 4 mai 2013.

Surse oficiale au declarat miercuri că George Băeşu, preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a fost desemnat de Guvern ca reprezentant al statului în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom, companie controlată de grupul austriac OMV. Numirea a fost avizată în şedinţa de miercuri a Guvernului.

În urmă cu o săptămână, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP), Lucian Vlădescu, a fost desemnat de Guvern ca reprezentant al statului în Consiliul de Supraveghere al OMV Petrom.

Numirile în Consiliul de Supraveghere trebuie avizate de adunarea generală a acţionarilor. Statul mai deţine, prin intermediul Ministerului Economiei, un pachet reprezentând 20,6% din acţiunile OMV Petrom.

Consiliul de Supraveghere al companiei este format din nouă membri.





×
Subiecte în articol: gheorghe ionescu
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close