Antena 3 CNN Economic Daily Income. Apel fără precedent lansat de Academia Română: Pactul pentru România

Daily Income. Apel fără precedent lansat de Academia Română: Pactul pentru România

Daily Income. Apel fără precedent lansat de Academia Română: Pactul pentru România
Sursa foto: Foto: VideoNews
22 Iun 2015   •   10:00

Academia Română lansează astăzi un apel fără precedent. Împreună cu Asociația Oamenilor de Afaceri din România, Romanian Business Leaders, Camera de Comerț și Industrie a României, Consiliul Investitorilor Străini, Confederația Patronală Concordia și Consiliului Concurenței, academicienii cer sprijinul românilor pentru a schimba, eficientiza și stabiliza legislația fiscală din România.

Fără un sistem fiscal coerent şi previzbil, România nu are şanse reale să prospere. Dezvoltarea ţării depinde, în primul rând, de revitalizarea şi eficientizarea politicilor, sistemelor şi strategiilor educaţionale, academice, de sănătate şi demografice. În acest context, un cadru fiscal previzibil, care să nu împovăreze şi să stimuleze mediul de afaceri devine esenţial.

"Pactul pentru fiscalitate - Pactul pentru România", lansat în dezbatere publică la finalul anului trecut, va fi semnat azi, la ora 15:00, în cadrul unui eveniment găzduit de Camera de Comerț și Industrie. La ceremonia de semnare a Pactului vor participa și reprezentanți ai Președinției, Parlamentului și Guvernului.

Tot azi va fi lansată şi petiţia "Fiscalitatea nu trebuie să aibă culoare politică."

Sunt invitaţi să adere şi să semneze petiţia "Pactul pentru Fiscalitate - Pactul pentru România" atât cetăţenii României, în calitatea lor de contribuabili, cât şi reprezentanţi ai instituţiilor statului, ai partidelor politice, ai organizaţiilor sindicale, patronale sau non-guvernamentale şi ai mediului de afaceri.

PRINCIPIILE PACTULUI PENTRU FISCALITATE sunt:

1. simplificarea, eficientizarea şi predictibilitatea legislaţiei fiscal
2. depolitizarea, reprofesionalizarea şi informatizarea ANAF
3. stimularea investiţiilor directe
4. toleranţa zero la evaziune

Mai multe informații despre "Pactul pentru Fiscalitate - Pactul pentru România" gasiți pe site-ul www.pactfiscal.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close