Antena 3 CNN Economic Daily Income. Pact pentru fiscalitate, consens pentru România

Daily Income. Pact pentru fiscalitate, consens pentru România

Daily Income. Pact pentru fiscalitate, consens pentru România
25 Iun 2015   •   10:23

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a vorbit în ediţia de joi a emisiunii Daily Income despre importanţa Pactului pentru Fiscalitate care a fost semnat luni împreună cu Academia Română.

„Am cerut în această petiţie să avem garanţia unei cursivităţi, unei durate în timp. În al doilea rând – informatizarea ANAF-ului. (...) Nu în ultimul rând evaziunea fiscală. În fiecare secundă, România pierde 2.250 de lei prin evaziune fiscală”, a declarat Mihai Daraban.


Academia Romana a lansat luni un apel fără precedent. Impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si mediul de afaceri, academicienii le cer romanilor sa semneze petitia "Pactul pentru Fiscalitate - Pactul pentru România. Fiscalitatea nu trebuie să aibă culoare politică".

Românii sunt invitaţi să susţină acest demers şi să semneze petiţia la pe adresa www.petitieonline.com/pactfiscal
 
Initiatorii Pactului pentru Fiscalitate susţin ca fără o legislaţie fiscală coerentă şi previzbilă, România nu are şanse reale să prospere. Dezvoltarea ţării depinde, în primul rând, de revitalizarea şi eficientizarea politicilor, sistemelor şi strategiilor educaţionale, academice, de sănătate şi demografice. În acest context insa, un cadru fiscal previzibil, care să nu împovăreze ci să stimuleze mediul de afaceri devine esenţial.

Pactul pentru Fiscalitate prin care initiatorii au ajuns la acest consens a fost semnat în cadrul unui eveniment desfăşurat la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Mai multe informaţii despre petiţie, dar şi despre principiile Pactului pentru Fiscalitate puteţi afla accesând pagina de internet www.pactfiscal.ro


 

×
Subiecte în articol: Daily Income Adrian Maniutiu
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close