Antena 3 CNN Economic Daily Income: Peste 5.000 de tineri s-ar putea angaja cu ajutorul unui voucher

Daily Income: Peste 5.000 de tineri s-ar putea angaja cu ajutorul unui voucher

Daily Income: Peste 5.000 de tineri s-ar putea angaja cu ajutorul unui voucher
Sursa foto: Foto:lebanontimes.com
de M.Z.    |    14 Apr 2014   •   11:27
Peste 5.000 de tineri s-ar putea angaja cu ajutorul unui voucher, începând de luna viitoare. Ministerul Muncii lucrează deja la acest proiect prin care firmele vor primi facilităţi fiscale pe baza tichetului pe care tinerii şomeri îl vor prezenta la angajare.

Deocamdată nu se ştie clar ce beneficii vor avea companiile, însă forma finală a legii va fi prezentată în perioada următoare. Crearea de locuri de muncă şi încadrarea în câmpul muncii a cât mai multor tineri a fost de altfel o prioritate pentru mai toate Guverne care au trecut pe la Palatul Victoria.

La începutul anului, fostul ministru al Muncii, Mariana Câmpeanu, vorbea despre cinci milioane de euro care ar urma să fie folosiţi pentru un program prin care vor crea cel puţin 50 de afaceri "la cheie" pentru tineri. Era însă un proiect la care încă se lucra când ea a părăsit conducerea ministerului. 
 
Luna trecută, statul a pus la dispoziţia tinerilor de până la 35 de ani 21 de milioane de lei. Prin intermediul unui program de încurajare, tinerii întreprinzători sunt sprijiniţi să îşi înfiinţeze sau să dezvolte o microîntreprindere prin acordarea unei finanţări nerambursabile de cel mult 50%, dar nu mai mult de 10.000 euro, din valoarea totală a cheltuielilor aferente planului de afaceri.
 
Alte facilităţi acordate în cadrul programului vizează posibilitatea accesării unui împrumut garantat de Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri cu până la cel mult 80% din valoarea creditului solicitat, în limita sumei de 80.000 euro, dar şi beneficii fiscale pentru cheltuielile salariale.  
 
Departamentul pentru IMM-uri a lansat şi un program de susţinere a femeilor manager din firmele mici şi mijlocii. Valoarea alocaţiei financiare nerambursabile a fost de maximum 90% din valoarea totală a cheltuielilor eligibile efectuate. Suma maximă alocată era de 41.500 lei. 
 
Şi firmele nou-înfiinţate şi cu activitate de cel mult doi ani au primit suport financiar din partea statului, prin programul START. Antreprenorii care au aplicat au putut beneficia de sume nerambursabile de până la 100.000 de lei, cu condiţia să acopere din buget proproiu cel puţin 20% din valoarea cheltuielilor necesare. De altfel pe site-ul fonduri-structrale.ro, sunt disponibile şi alte programe prin care statul încearcă să vină în ajutorul tinerilor, dar şi al specialiştilor care au nevoie de finanţare.
 
Informaţia a fost prezentată luni, la emisiunea Daily Income, de la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Daily Income locuri de munca voucher
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close