Antena 3 CNN Economic Românul care a pornit o afacere de la zero, iar acum valorează 100 de milioane de lei | BizSchool

Românul care a pornit o afacere de la zero, iar acum valorează 100 de milioane de lei | BizSchool

Dragoș Diaconu întruchipează profilul antreprenorului tânăr și vizionar pentru care nu există bariere. A excelat din postura de angajat în task-urile pe care le-a îndeplinit pentru un mare gigant global de tehnologie, însă a simțit la un moment dat că drumul lui trebuie să urmeze alte semne.

de Bianca Voinea    |    24 Feb 2024   •   09:55

Semne care îl îndreptau către o activitate bazată mai mult pe propria-i personalitate. A decis astfel că ar vrea să acorde o șansă antreprenoriatului, așa că în 2017 a înființat o firmă, dar, pentru că voia să își întărească convingerea că aceasta este calea lui și, totodată, și pentru că voia să pășească cu dreptul, a pus totul pe hold și a plecat… A plecat tocmai în Asia, în Singapore mai exact, pentru a urma cursurile prestigioasei școli de business INSEAD.

Întors în țară, un an mai târziu, și-a început adevărata ascensiune, cu o companie integratoare de servicii și componente IT, personalizate nevoilor ficărui client. Era conștient că nu era o nișă nou de business, însă modul lui de operare avea să fie diferit. Își dorea să ofere aceste servicii rapid, în dinamica dorințelor clienților și așa avea să se facă el remarcat.

A luat totul de la zero, și chiar dacă era deja certificat să conducă o afacere, Dragoș povestește că nu s-a ferit să muncească umăr la umăr cu angajații. Ba chiar își amintește că la început căra echipamentele cu o mașină împrumutată, însă, în timp, câștigând încrederea clienților, s-au dezvoltat, iar acum sunt o echipă de 30 de oameni, iar el se ocupă exclusiv de strategia de business și de scalare.

După un spectaculos 2020, când cererea de infrastructură IT a fost foarte ridicată, pe fondul pandemiei, deja în iulie 2021 compania s-a listat pe piața AeRO a Bursei de Valori București, experiență cu care antreprenorul a învățat și să își separă foarte bine rolurile de acționar principal, de director al firmei și de adminsitrator al acesteia.

Cum a reușit Dragoș Diaconu să transforme un vis într-o afacere de aproximativ 100 de milioane de lei în doar câțiva ani, aflați din interviul realizat de Bianca Voinea la BizSchool.

×
Subiecte în articol: BizSchool Dragoş Diaconu
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close