Antena 3 CNN Economic Fiecare familie ar putea plăti 200 de lei pe an în plus la gaze

Fiecare familie ar putea plăti 200 de lei pe an în plus la gaze

Cresc facturile la gazele naturale. Românii ar putea plăti cu 16 lei pe lună mai mult.

Fiecare familie ar putea plăti 200 de lei pe an în plus la gaze
Sursa foto: pexels
de Silvia Țigănilă    |    20 Noi 2020   •   08:45

Românii ar putea plăti cu 16 lei pe lună mai mult pentru a acoperi costurile de racordare la rețea pentru ceilalți consumatori.

Fiecare familie va ajunge să plătească la finalul anului cu 200 de lei mai mult, prin tarifele de distribuție.

Calculele au fost făcute pe baza promisiunilor politice că până în 2026 ar trebui să fie racordați între 1,8 și 2,1 milioane de noi consumatori.

Fiecare familie va plăti 200 de lei pe an în plus la gaze

”Racordarea gratuită a tuturor consumatorilor apare în două dintre programele politice pe care le-am analizat, există chiar două cifre avansate în două programe diferite: 1,8 milioane de noi consumatori până în 2026 şi 2,1 milioane de noi consumatori până în 2026, dar ce aş dori să precizez este că această abordare este benefică doar dacă are la bază considerente corecte din punct de vedere economic şi al echităţii”, a precizat Dumitru Chisăliţă, preşedinte al Asociaţiei Energia Inteligentă.

”Se va ajunge la situaţia în care fiecare familie va plăti circa 200 de lei pe an suplimentar ca alţi consumatori să beneficieze de gaze. Nu cred că este o abordare echitabilă şi cred că trebuie găsite alte soluţii de finanţare”, consideră Chisăliţă.

×
Subiecte în articol: gaze factura
Parteneri
Meteorologii au anunțat când revin ploile în România!
x close