Antena 3 CNN Economic Forum Imobiliar Intact: Premierul Sorin Grindeanu, despre eliminarea TVA la locuinţe

Forum Imobiliar Intact: Premierul Sorin Grindeanu, despre eliminarea TVA la locuinţe

Forum Imobiliar Intact: Premierul Sorin Grindeanu, despre eliminarea TVA la locuinţe
Sursa foto: Foto: Facebook
03 Mar 2017   •   12:27

La Parlament a început Forum Imobiliar Intact. Dezbatarea în care este analizată piaţa imobiliară din România este organizată în cadrul Salonului Imobiliar Bucuresti.

Printre subiectele discutate vor fi facilităţile fiscale pentru vânzarea de locuinţe noi, precum TVA zero pentru locuinţe, sau progrmul Prima Casă pentru 2017.

Forumul marchează şi deschiderea Salonului Imobiliar, care se desfăşoară la Palatul Parlamentului în perioada 3 - 5 martie.

Premierul Sorin Grindeanu a luat cuvântul şi a vorbit despre eliminarea TVA la locuinţe şi ce efecte va avea acest proiect odată cu intrarea în vigoare.

„În perioada următoare vom vedea ce decizii vom lua, fie că vorbim de Guvern sau de anumite proiecte de legi care sunt în momentul ăsta în Parlament şi care, cred eu, sunt ţintite pe domeniul în care dumneavoastră activaţi. În primul rând, ca şi idea generală, îmi doresc ca acest sector să revină acolo unde era în urmă cu 10 ani. (…) Proiectul legii TVA zero, care e în Parlament în acest moment, pentru livrarea de locuinţe pentru persoanele fizice are susţinerea Guvernului. Dacă vorbim cu un finanţist, aşa cum îi ştim cu toţii, care stau şi doar adună plusuri şi minusuri fără să vadă efectele secundare, prima impresie a unui finanţist e că o să avem un minus important la buget. Dacă, în schimb, vorbim de efectele într-un întreg domeniu, ceea ce înseamnă un impuls pe această piaţă, ceea ce înseamnă să începem să reducem acel deficit de aproximativ 1.000.000 de locuinţe noi - e unul din puţinele lucruri pe care le putem face în acest moment ”, a declarat premierul la Forumul Imobiliar Intact.

×
Subiecte în articol: piata imobiliara Sorin Grindeanu
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close