Antena 3 CNN Economic Guvernul francez salvează CIF prin acordarea unei garanţii de stat

Guvernul francez salvează CIF prin acordarea unei garanţii de stat

Guvernul francez salvează CIF prin acordarea unei garanţii de stat
Sursa foto: Foto: leblogfinance.com
02 Sep 2012   •   13:09

Guvernul francez a acceptat să salveze Credit Immobilier de France (CIF), prin acordarea unei garanţii de stat, instituţia financiară specializată în credite ipotecare fiind puternic afectată de lipsa de lichiditate, potrivit Financial Times.
   
Credit Immobilier de France a fost scoasă la vânzare începând din mai, în urma problemelor cauzate de dispariţia finanţării ieftine de pe pieţele de credit.
   
"Pentru a permite CIF să-şi respecte toate angajamentele, statul a decis să răspundă favorabil cererii pentru acordarea unei garanţii", a declarat, într-un comunicat, ministrul de Finanţe, Pierre Moscovici. 
   
Salvarea CIF este ultima problemă a noului preşedinte socialist, Francois Hollande, al cărui guvern are deja dificultăţi în a minimaliza concedierile planificate la alte companii lovite de criză, printre care Peugeot şi Carrefour, precum şi prăbuşirea grupului franco-belgian Dexia.
   
Garanţia de stat pentru CIF, care are o emisiune de obligaţiuni de 1,75 miliarde de euro scadentă  în octombrie, trebuie să primească aprobarea Comisiei Europene, a spus Moscovici.
   
Potrivit cotidianului francez Le Figaro, cel mai probabil scenariu pentru CIF, cu 300 de sucursale şi o poziţie importantă pe piaţa creditelor ipotecare din Franţa, este lichidarea.

×
Subiecte în articol: Franta guvern
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close