Antena 3 CNN Economic Imobiliare Ofertele imobiliare continuă să apară, preţurile rămân aceleaşi

Ofertele imobiliare continuă să apară, preţurile rămân aceleaşi

Ofertele imobiliare continuă să apară, preţurile rămân aceleaşi
02 Dec 2010   •   20:36

Chiar dacă au bani, românii nu se mai lasă convinşi cu uşurinţă atunci când vor să cumpere o locuinţă. Ca să-i atragă, dezvoltatorii şi vânzătorii scornesc tot felul de promoţii însă şoptesc că mai jos de atât preţurile nu mai pot să scadă.

Andreea Barbu are 26 de ani. Ca să nu mai fie chiriaş, vrea să-şi cumpere un apartament prin credit, cu un avans consistent, dat de părinţi.

“Caut un apartament de două camere, dacă se poate în Bucureşti, cam în jur de 50.000 de euro”, i-a spus Andreea Barbu agentului imobiliar. Prima oprire: apartament 2 camere, 60 mp, 50.000 de euro. Aici, locul de parcare este separat, ceea ce înseamnă 2.500 de euro în plus. O altă variantă... “Preţul cu TVA de 5% este de 54.000 de euro”, îi spune agentul. Oferta depăşeşte bugetul, aşa că Andreea se îndreaptă spre locuinţe vechi.

 


Cele mai multe variante care intră în buget sunt la periferie şi, la preţul pe care-l au e clar că au nevoie de renovare curând.

“Ofertele nu m-au convins, o să mă mai gândesc, speram să fie mai flexibili la preţ”, a spus Andreea.

“Un client care are numerar automat o să cumpere la un preţ mai bun, vânzarea se face mult mai repede, este mult mai sigură”, a precizat Andrei Rusu, agent imobiliar.

Dezvoltatorii şi vânzătorii de case noi spun că preţurile nu pot scădea mai mult.

“Vânzările în ultima perioadă au fost axate în special pe creditul ipotecar şi Prima casă, mai puţin prin varianta cash, sperăm într-o revigorare a pieţei”, a declarat Adrian Ciripoiu, reprezentant dezvoltator imobiliar.

“Noi ne-am propus la începutul anului un target de 80 de apartamente în 2010, am ajuns undeva la 60 de apartamente. Nu ne-am atins targetul, dar este peste 50%, ca şi procent”, a spus Alexandra Chivu, reprezentanta unui investitor.

Vânzările au mers greu pentru toţi. În Capitală s-a vândut numai un sfert din cele 10.000 de locuinţe noi puse la vânzare anul acesta. Asta deşi preţurile caselor au scăzut cu aproximativ 15% faţă de 2009, ajungând la o medie de 1.200 de euro pe metru pătrat construit.

 

×
Subiecte în articol: oferte promotii case apartament
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close