Antena 3 Economic llan Laufer: Săptămâna viitoare va începe finanţarea primelor proiecte din cadrul Programului "Smart Start USA"

llan Laufer: Săptămâna viitoare va începe finanţarea primelor proiecte din cadrul Programului "Smart Start USA"

17 Oct 2018   •   18:13
llan Laufer: Săptămâna viitoare va începe finanţarea primelor proiecte din cadrul Programului "Smart Start USA"

Săptămâna viitoare va începe finanţarea primelor proiecte din cadrul Programului "Smart Start USA", lansat la începutul lunii octombrie şi care dispune de un buget total de 500 de milioane de dolari, a anunţat, miercuri, la Alba Iulia, iniţiatorul şi coordonatorul acestuia, Ilan Laufer.

"Am lansat programul acum două săptămâni (în 2 octombrie - n.r.) şi vă pot spune că începând de săptămâna viitoare urmează să finanţăm deja primele proiecte, ceea ce cred eu că este o veste foarte bună", a afirmat Ilan Laufer.

"Smart Start USA" este singurul program privat din România care urmăreşte crearea primului ecosistem românesc dedicat creşterii exportului şi internaţionalizării companiilor cu capital românesc, cu acces prioritar pe piaţa Statelor Unite ale Americii.

"Noi ne dorim să creăm primul ecosistem din România dedicat campaniilor româneşti, în principal celor care exportă sau celor care doresc să se internaţionalizeze. Avem un buget de 500 de milioane de dolari pus la dispoziţie de către partenerii noştri de implementare, cu un credit financiar maxim de 200.000 de dolari şi cu un aport propriu minim de doar 15%", a declarat Ilan Laufer.

Acesta a susţinut că companiile româneşti sunt din ce în ce mai competitive, reuşind să pătrundă pe noi pieţe.

Laufer a apreciat că e un "moment favorabil" pentru companiile româneşti pentru a face pasul către Statele Unite.

"Considerăm că e un moment favorabil pentru companiile româneşti să facă pasul către Statele Unite. Există o deschidere totală faţă de noi, mai ales de când America îl are preşedinte pe Donald Trump", a opinat Laufer.

El a mai spus că sunt peste 100.000 de companii româneşti implicate în mod direct în export.

La Conferinţa "Smart Start USA - Soluţii eficiente de finanţare pentru internaţionalizarea afacerilor româneşti", găzduită miercuri de Universitatea "1 Decembrie 1918" Alba Iulia, a fost prezentată platforma de înscriere în program. Evenimentul a fost organizat de Fundaţia Laufer, Camera de Comerţ şi Industrie a României, Academia de Studii Economice din Bucureşti, Universitatea "1 Decembrie 1918", Camera de Comerţ şi Industrie Alba, împreună cu partenerii de implementare a programului "Smart Start USA".

Sursă: Agerpres
×

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close