Antena 3 CNN Economic Marcel Ciolacu intervine în scandalul închiderii marilor magazine în weekend, în România

Marcel Ciolacu intervine în scandalul închiderii marilor magazine în weekend, în România

Premierul Marcel Ciolacu intervine în scandalul închiderii marilor magazine în weekend, în România.

de Milena Niță    |    28 Mar 2024   •   14:50

Şeful Guvernului a spus joi, la începutul ședinței de Guvern, că semnalele venite din societate arată că măsura nu este oportună. 

"Vreau să închid un subiect care a provocat dezbatere publică, cel legat de programul magazinelor la sfârșit de săptămână. 

Din semnalele primite din rândul societății, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend", a declarat Marcel Ciolacu.

El amintește că în perioada pandemiei de COVID 19 "au închis alții piețele în pandemie și au pus orar la magazine".

"Nu mai suntem în etapa aceea", a completat premierul Marcel Ciolacu.

În rândul propunerilor care au fost pregătite de comercianții de produse tradiționale se numără și această propunere controversată, potrivit căreia statul ar trebui să dispună închiderea supermarketurilor începând de sâmbătă de la ora 13:00 și până luni dimineață. 

Cei care fac această propunere spun că în acest fel oamenii ar fi îndreptați mai degrabă către piețe sau târguri tradiționale și ar crește vânzarea de produse românești. 

De cealaltă parte, tot comercianții de produse tradiționale vor cere astăzi Guvernului să fie reduse comisioanele pentru tichetele de masă și totodată să fie eliminat impozitul de 1% pentru marile companii, pentru că spun aceștia că afectează sistemul de distribuție de alimente.

Material susţinut de PSD

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close