Antena 3 CNN Economic Polonia, măsuri radicale pentru a opri criza prețurilor: TVA zero la alimentele de bază. Lecţie usturătoare pentru guvernanţii români

Polonia, măsuri radicale pentru a opri criza prețurilor: TVA zero la alimentele de bază. Lecţie usturătoare pentru guvernanţii români

Lecţie usturătoare pentru guvernanţii români de la guvernul polonez. După numeroase întâlniri, guvernul nostru nu reuşeşte să ia măsuri anti-inflaţie.

Polonia, măsuri radicale pentru a opri criza prețurilor: TVA zero la alimentele de bază. Lecţie usturătoare pentru guvernanţii români
Sursa foto: Getty Images/ Karen Ducey
de Silvia Preda    |    23 Feb 2022   •   17:59

Măsurile anti-inflaţie luate de Polonia se aplică în perioada 1 februarie - 31 iulie 2022. Şapte milioane de familii vor beneficia.

Ce poate Polonia şi nu poate România

- reducerea TVA la combustibil de la 23 la 8%

- reducerea TVA la gaze de la 8 la 0%

- reducerea TVA la alimentele de bază la 0%

- reducerea TVA la sistemul de încălzire la 5%

- TVA de 5% la electricitate.

Nicolae Ciucă anunţă o nouă întâlnire pe măsurile din energie, joi: Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri

Ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat, marţi, după şedinţa coaliţiei,  că liderii coaliţiei au validat în şedinţa de marţi propunerea sa ca de scădere temporară cu 50% a accizei la combustibil, care ar reduce preţul la pompă imediat cu peste 1 leu.

Joi urmează să aibă loc o nouă întâlnire în cadrul comitetului interinstituţional, pe tema măsurilor din energie, urmând ca apoi Executivul să comunice aceste măsuri.

”Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul Guvernului, pentru a continua măsurile de protecţie a populaţiei şi a economiei, faţă de evoluţia preţurilor la energie şi gaze”, a declarat premierul Nicolae Ciucă.

×
Subiecte în articol: Polonia guvernanţi inflatie
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close