Antena 3 CNN Economic Mircea Popa aduce digitalizarea mai aproape de sistemul medical | BizSchool

Mircea Popa aduce digitalizarea mai aproape de sistemul medical | BizSchool

Experiența antreprenorială a lui Mircea Popa se împletește cu domeniul medical de mai bine de 15 ani. A creat inițial o aplicație care scana alunițele și îți spunea dacă este cazul să mergi către un medic sau nu.

Mircea Popa aduce digitalizarea mai aproape de sistemul medical | BizSchool
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Bianca Voinea    |    25 Mar 2023   •   10:00

Apoi, business-ul a ajuns într-un punct maxim al dezvoltării și a căutat noi provocări. A vrut să o ia de la zero, să simtă din nou fiorul unui start-up. A rămas tot în domeniul medical, doar că de această dată avea gânduri mai mari.

Visa la un proiect în care să integreze algoritmi de inteligență artificială pentru zona de imagistică. Aşa că a început să facă cercetare direct la sursă, să vadă ce îmbunătățiri ar putea aduce în sistemul de sănătate. A mers din cabinet în cabinet și i-a întrebat pe medici care este cea mai mare problemă cu care se confruntă și cum i-ar putea ajuta cu noua lui idee. A aflat însă că, de fapt, până la inteligență artificială, România trebuie să scape mai întâi de CD-uri.

Așa a apărut platforma online care poate integra toate imaginile produse în sistemul de sănătate, de la CT, RMN, radiografii, până la imagini de histopatologie, poze sau videouri. La început a reușit să deschidă doar ușile cabinetelor și clinicilor mici, însă ușor, ușor, cu răbdare și multă muncă de convingere, a ajuns la peste 50 de spitale private și publice care acum utilizează platforma și care au înțeles că un flux mai curat al docuemntelor înseamnă șanse suplimentare la tratament și chiar la viață pentru oameni.

Acum Mircea vizează piaţa din Statele Unite, nu pentru că ar fi vorba despre vreun moft, ci pentru că reglementările îi permit unui start-up să prindă aripi, spre deosebire de Europa. Surprinzător însă antreprenorul spune că alegerea pieței din SUA nu este neapărat una potrivită pentru orice business. A explicat în interviul acordat Biancăi Voinea, la BizSchool, și care sunt cele trei elemente esențiale pe care trebuie să le îndeplinească o idee bună pentru a se transforma într-o afacere de succes.

×
Subiecte în articol: BizSchool
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close