Antena 3 CNN Economic Noul profil al cumpărătorului de locuinţe | Românii sunt mai interesaţi de privelişte şi de zonă

Noul profil al cumpărătorului de locuinţe | Românii sunt mai interesaţi de privelişte şi de zonă

Capitala se dezvoltă continuu, iar harta imobiliară este şi ea în schimbare. În acelaşi timp, se conturează noul profil al cumpărătorului de pe piaţa imobiliară, iar cerinţele sunt tot mai diverse. Priveliştea şi zona rămân cele mai importante criterii. Contează la fel de mult, însă, distanţa faţă de magazine, şcoli sau grădiniţe.

de Ioana Ciobanu    |    29 Oct 2023   •   13:01

Bucureştiul se află în continuă schimbare şi o dată cu investiţiile în imobiliare noi puncte de interes se conturează pe harta oraşului, iar cei care vor să cumpere un apartament caută tot mai des zone verzi cu privelişti speciale.

Este şi cazul Lacului Tei din Capitală. După ce infrastructura a fost modernizată pe Şoseaua Fabrica de Glucoză, care oferă acces rapid la autostrada A3, zona a devenit una extrem de atrăgătoare, nu numai prin poziţionare, ci şi prin comunitatea business pe care o poate atrage, având în vedere vecinătate cu cele mai mari centre de birouri ale Capitalei.

Peste 700 de apartamente sunt în construcţie, într-un cartier de pe marginea Lacului Tei. Penthouse-uri, apartamente cu două, trei sau patru camere. Pe lângă spaţii de locuit, sunt în construcţie şi spaţii comerciale.

Toate aceste facilităţi sunt adăugate în portofoliile dezvoltatorilor, pentru că sunt la fel de importante pentru cumpărători, precum zona unde se află ansamblul.

Nu foarte departe, pe malul lacului Plumbuita, găsim un proiect care include, pe lângă spaţii pentru activităţi sportive ori locuri de joacă, chiar şi o grădiniţă şi o şcoală, unde vor învăţa elevi de clasa I până la clasa VIII. Fiecare nivel al clădirii va găzdui elevi de aceeşi vârstă.

Aceleaşi facilităţi le regăsim în mai multe zone ale Capitalei. Herăstrău ori Floreasca sunt doar câteva exemple. Conceptele imobiliare moderne joacă un rol tot mai important în industria vânzărilor.

×
Subiecte în articol: piata imobiliara București
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close