Antena 3 CNN Economic "Pirueta", ingredientul secret al succesului în antreprenoriat | BizSchool

"Pirueta", ingredientul secret al succesului în antreprenoriat | BizSchool

Tenorul Vlad Miriță și Dan Cîrstea, antreprenor cu 20 de ani de experiență, au fondat prima fermă ecologică de păsări și porci de la noi din țară. Ce presupune un astfel de business?

"Pirueta", ingredientul secret al succesului în antreprenoriat | BizSchool
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Voinea    |    11 Dec 2021   •   10:00

Animalele cresc cu hrană naturală, prin pășunare. Periodic sunt mutate pe parcele cu iarbă proaspătă, ceea ce presupune, evident, o suprafață mare de teren.

Este o afacere care poate necesită o investiție în jurul a 70-80 de mii de euro. Deși este singura fermă unicat în România, cei doi antreprenori sunt dispuși să ofere și altora gratuit know-how-ul acumulat în 10 ani de experiență.

Și-au propus să ajute în perioada următoare alți 100 de actuali sau viitori fermieri, pentru că își doresc în primul rând să crească sursele de mâncare sănătoasă pentru români.

Apoi vor să îi pregătească pentru tot ce presupune partea de legislație, foarte alambicată de multe ori chiar și pentru un antreprenor cu două decenii de experiență, cum este Dan Cîrstea.

"Mă întreb cum se descurcă țăranii. Sunt foarte multe normative și de-abia reușim noi să ținem pasul cu ele", spune el, recunoscând că agricultura este un domeniu cu multe bătăi de cap, mai ales în privința accesării fondurilor, pentru că cerințele sunt aproape imposibil de atins uneori.

Cu toate acestea însă împlinirea pe care o simte după feedback-ul clienților compensează din plin.

Ingredientul secret pentru succesul unui business este "pirueta".

Despre ce este vorba aflați din interviul realizat de Bianca Voinea, la BizSchool.

×
Subiecte în articol: BizSchool Vlad Miriţă
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close