Antena 3 CNN Economic Plimbări pe Dunăre cu o navă de agrement. De 30 de ani nu au mai existat croaziere subvenţionate de stat | Prețul unei călătorii cu nava Camelia

Plimbări pe Dunăre cu o navă de agrement. De 30 de ani nu au mai existat croaziere subvenţionate de stat | Prețul unei călătorii cu nava Camelia

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 10:35 18 Apr 2024 Modificat la 10:35 18 Apr 2024
nava camelia costel fotea facebook
Plimbări pe Dunăre cu o navă de agrement. De 30 de ani nu au mai existat croaziere subvenţionate de stat Sursa foto: Costel Fotea-Facebook

O nouă navă de agrement a fost cumpărată din fonduri europene şi acum este în probe. 

Se întâmplă după ce de aproximativ 30 de ani nu au mai existat croaziere subvenţionate de stat. 

Erau doar câţiva operatori privaţi care mai ofereau acest serviciu, însă la preţuri piperate.

Nava Camelia a ajuns în portul din Galaţi, acolo unde vor fi efectuate probe până la începutul lunii viitoare. 

Este pentru prima oară în 30 de ani când autorităţile judeţene cumpără o navă pentru plimbări pe Dunăre. 

Proiectul a început acum doi şi jumătate, iar cu toate că părea sortit eşecului, la a cincea licitaţie un constructor din Mangalia a preluat lucrarea şi s-a încadrat în termenul de construcţie de 10 luni. 

"Este o ambarcațiune care are 30 de locuri și o lățime de o lățime de 4,5 m aproape. 

Bineînțeles că este prevăzută cu tot ceea ce înseamnă toaletă, chiuvetă, chicinetă, zona din spate de punte, unde vor fi locuri, unde vor sta oamenii, partea din interior, unde vor fi informați tot timpul de către căpitan, unde merg, ce se întâmplă", a explicat Costel Fotea, preşedinte CJ Galaţi.

"Este o inițiativă a Consiliului Județean pe care o consider deosebit de bună. Asta din punctul meu de vedere arată și o aplicare a autorităților locale pentru comunitate", a spus Vlăduţ Brînză, căpitan de port la Căpitănia Galaţi.

Deocamdată nava este acostată la pontonul Schengen, dar se doreşte construirea unui ponton propriu.

"Nava e la dispoziția populația locuitorilor Galaților și nu numai.

Toți cei care ne vizitează faleza pot veni în special dacă o să o și mutăm, să reușim să mutăm locul de acostare, să fie în vedere acolo, că e ascuns, nu se vede nici de pe mal în momentul acesta", a precizat Nicusor Vasilache, căpitan de navă.

Tot proiectul a costat 500.000 de euro, din care 300.000 au fost bani europeni. Restul banilor au venit de la Consiliul Judeţean Galaţi.

Primele curse vor fi efectuate cu doar câteva zile înainte de sărbatorile Pascale, iar preţul pentru o călătorie este între 15 şi 20 de lei.

×
x close