Antena 3 CNN Economic Proiect inedit în România: prima şcoală dedicată copiilor foarte inteligenţi | BizSchool

Proiect inedit în România: prima şcoală dedicată copiilor foarte inteligenţi | BizSchool

Simona Mitrea este deschizătoare de drumuri în domeniul educației, printr-un proiect unic realizat la noi în țară: prima școală dedicată copiilor cu inteligență peste medie, care au vârste între 2 și 19 ani.

Proiect inedit în România: prima şcoală dedicată copiilor foarte inteligenţi | BizSchool
Sursa foto: Antena 3 CNN | BizSchool
de Bianca Voinea    |    16 Dec 2023   •   13:05

Pasionată de pedagogie încă din copilărie, tânăra nu și-a urmat de la început vocația, ci, după terminarea liceului, a absolvit cursurile Academiei de Studii Economice.

Cunoștințele dobândite acolo și, mai apoi, în corporații, i-au fost însă piatră de temelie pentru business. Dar și-a ascultat și chemarea specializându-se ulterior în management educațional, iar în 2011 și-a început călătoria antreprenorială, inițiind programe și teste pentru copiii cu abilități înalte. Din aproape în aproape, a dezvoltat proiecte în această direcție până când, în 2020, a ajuns la visul cel mare: școala.

Evident, și provocările au fost pe măsură cu un asemenea proiect ambițios. Fiind pionier într-un domeniu creat de la zero de ea, a trebuit mai întâi să stabilească standardele. La nivel internațional a fost greu să obțină acreditările necesare. Apoi, s-a luptat mult în țară să schimbe mindset-ul și să demonstreze că nu contează designul unei săli de clasă sau al unei școli, nici structura curriculei, ci rezultatele.

Rezultate care vin în urma unei abordări neconvenționale. Însă, pas cu pas a avansat și a reușit să convingă din ce în ce mai mulți oameni, pentru că, după o investiție de 150.000 de euro din fonduri personale, a reușit să atragă alți 230.000 de euro din Fonduri Europene.

Povestea Simonei Mitrea, dar și cum îi descoperim și, mai departe, îi ajutăm pe copiii inteligenți, aflați din interviul realizat de Bianca Voinea, la BizSchool.

×
Subiecte în articol: BizSchool Simona Mitrea
Parteneri
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close